Тема: Украйна

3 Октомври, 2015 12:57 1 426 4

Отлагат за догодина местните избори в Украйна

  • украйна-
  • донбас-
  • избори-
  • меркел-
  • оланд

Насрочените за 18 октомври местни избори в източната част на Украйна, ще бъдат отложени. Това обяви на съвместната пресконференция с германския канцлер Ангела Меркел френският президент Франсоа Оланд, цитиран от ДПА.

Двамата лидери говориха след четиристранната среща за Украйна, която се проведе в петък в Париж. Във форума участие взеха и президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Петро Порошенко.

Местните избори в Източна Украйна ще бъдат организирани след 2015 година, за да бъдат неоспорими, посочи Франсоа Оланд.

От своя страна Ангела Меркел не пропусна да припомни, че вотът трябва да се проведе в съответствие с украинското законодателство.

Анализатори обаче припомнят, че бившият френски дипломат Пиер Морел, който е координатор на тристранната контактна група за мирно уреждане на конфликта в Донбас „Украйна - Русия – ОССЕ”, е представил наскоро нов план, който предвижда отделни избори в Донбас, след гласуване на специален закон от парламента в Киев.

Компромисът се състои в това, че изборите ще бъдат проведени съгласно украинското законодателство, но непризнатите "народни проруски републики" ще могат да ги проведат сами. Според Пиер Морел, по този начин може да бъде проправен пътя за пълноценен политически диалог и за прилагането на практика на договореностите от Минск, посочва „Дойче веле”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    демек путин им казва ще изчакаме да видим как ще се развие ситуацията в сирия ,та д видим кво ще правим в украйна,само че това ще бъде на гърба на няколко милиона замесени в конфликта и дано зимата бъде мека!както се казва пази Боже гърция да те храни,а русия да те брани!

    Коментиран от #2

  • 2 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Десислава Димитрова":

    Деске ма ми нали в Крим в момента живеят мирно и добре благодарение на Русия и въпреки терора наложен от марионетките на вашингтон в киев. Каква зима те гони. Укрите да му мислят че им трябва газ и добре че има добри хора по-света да им доставят газ че терористите от вашингтон мислят само за разграбване и приватизация.

    Коментиран от #3

  • 3 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай хой":

    байко що не идеш в крим като е толкова убаво?иди изкараи зимата на спокоиствие ,а може да отскочиш и до донецк или дебалцево да се порадваш на призрачния пеизаж и доволните руснаци.само да те информирам ,украинците блокираха доставките от украйна за крим и в момента в крим цените на стоките от първа необходимост са далеч над доходите на кримчани,а зимата още не е дошла!в украйна извън зоната на конфликта ситуацията е по-добра в пъти,а и ако видат зор украинците ще им се помогне ,но руснаците ще трябва да пробват да заменят хляба с лимонки ,а месото с ракети.кво обаче ти пука нали ти си вземаш хонорара за лъжите и ни ще ходиш в крим ни в донецк!
  • 4 lock

    0 0 Отговор
    щом западните лидери и организират изборите ще тръгне по нашият успешен път
Новини по държави: