Last news in Fakti

6 Октомври, 2015 11:11 732 0

Загиналите след свлачището в Гватемала вече са 161

  • гватемала-
  • жертвите-
  • свлачището

Има къщи, които са заровени на дълбочина от 12 метра

Загиналите след свлачището в Гватемала вече са 161 - 1
Снимка: БТА/Xinhua

Броят на загиналите от свлачището в Гватемала достигна 161 души, съобщи ABC.

Спасителните отряди са откривали цели семейства, които са били погребани заедно под камъните. Шефът на службите за сигурност Алехандро Малдонадо заяви, че все още над 300 души са в неизвестност в малкия град Санта Катерина Пинула.

Градчето се намира на дъното на малка клисура, като засипалата го кал е толкова дълбока, че спасителите трябва да копаят на дълбочина от 12 метра, за да достигнат до покрива на къщите. През вчерашния ден е имало две по-малки свлачища в региона. Нивото на близката река е нараснало и има опасения за стабилността на склона.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА