Last news in Fakti

7 Октомври, 2015 11:33 816 4

Лекари без граници: Бомбардировката в Кундуз е военно престъпление

  • кундуз-
  • афганистан-
  • лекари без граници

Лакари без граници иска международно разследване на бомбардировката в Кундуз като военно престъпление, съобщи Би Би Си.

Неправителствената организация обяви, че не вярва на предприетото от Пентагона вътрешно разследване за бомбардировката, при която бяха убити 22 души, а други десетки бяха ранени.

Международната хуманитарна анкетна комисия е създадена през 1991 г. по Женевските конвенции за проблемите по време на войната.

САЩ определи бомбардировката в Кундуз от миналата събота като грешка.

От „Лекари без граници“ определиха случилото се като „отвратително и грубо нарушение на международното хуманитарно право“.

ООН определи въздушните удари като „непростими и дори престъпни“, а генералният секретар на организацията Бан Ки-мун призова за „задълбочено и безпристрастно“ разследване.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярослав Станчев

    1 0 Отговор
    Щеше да е военно престъпление ако руснаците бяха думнали болницата.А когато американците убиват невинни и взривяват болници е борба с тероризма.
    Питайте деса,киро и коня,те ще ме подкрепят.
  • 2 гост

    2 0 Отговор
    Напълно си прав, когато американците бомбардират болница е грешка, а когато руски самолет навлезе в чуждо въздушно пространство за няколко секунди е агресия.
  • 3 киро

    2 0 Отговор
    Да много правилно ! Абе те Хамериканчетата откриха уж вода на Марс точно когато Путин разконсперира публично простотиите на "черния рицар " , за да ни отклонят вниманието от резила - войната има много лица !!!! Като виждат , че проблемите са винаги около тях защо не се изнесат на Марс .............. и да настане на Земята рай ?!
  • 4 опала

    0 0 Отговор
    и заради това американците сега почват разследване за корупция в ООН.. за да не се развият тези обвинения... американската политика е изключително и все по-агресивна...
Новини по държави: