Last news in Fakti

13 Октомври, 2015 19:35 1 687 11

МВФ да помогне на Украйна да изплати дълга си към Русия

  • мвф-
  • украйна-
  • русия

Владимир Путин предложи организацията да отпусне още $ 3 млрд. на страната

МВФ да помогне на Украйна да изплати дълга си към Русия - 1
Снимка: БТА/AP

Руският президент Владимир Путин заяви, че МВФ ще трябва да отпусне допълнителни $ 3 млрд. на Украйна, за да може страната да изплати дълга си към Русия, съобщи ТАСС.

Той вече е възложил на финансовия министър на страната Антон Силуанов да започне преговори с МВФ за отпускането на допълнителна помощ за Украйна.

„Ние имаме правото да си поискаме дълга много преди декември. Не го правим за да не усложняваме проблемите в украинската икономика. А защо МВФ не иска да добави тези $3 млрд., за да може Украйна да се изплати? Мисля, че това е по-добрият път. Нека тези пари бъдат дадени на Украйна и ние да продължим работата си без такова напрежение. Ако Украйна не изплати тези пари до декември, Русия ще счита това за знак за неплатежоспособност. Ще продължим контактите с МВФ по този въпрс“, заяви Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стратокастър

    2 0 Отговор
    Парите свършихаааа...

    Коментиран от #2

  • 2 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "стратокастър":

    Как ще са свършили като им дължат.

    Бляновете на Българските национални предатели като теб май нямат свършване.

    Коментиран от #4

  • 3 СССР

    0 2 Отговор
    БОГ да пази този велик световен политик!!!
  • 4 стратокастър

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай хой":

    Когато ликвидираха СИВ ,Русия се оказа длъжник на България !Мислиш ли че ще ги видим някога тия пари? И какво е отношението на такива национални предатели като теб по тоя въпрос?
  • 5 брейжнев

    1 0 Отговор
    Тоя няма как да го пази бог защото е безбожник и прост комунист.Отгоре на всичко е и българомразец
  • 6 Хохохохо Л

    1 1 Отговор
    ЪЪ тва много ми прилича на подигравка. Всеки знае, че Порошенко не беше избран от народа на Украйна, а "сложен" от САЩ, чрез гласовете на Рада-та- ИЗБОРИ ТАКА И НЯМАШЕ, НАРОДА НЕ ГЛАСУВА! След бягството на Янукович, след "Майдана", моментално се появи "шоколадовия крал" Порошенко (милиардер и олигарх под шапката на САЩ), човек известен с вълчия си апетит към парите... Янукович е крадял шапки навремето и го знаят, че е крадец на дребно ама Порошенко е ламя ненаситна, дето няма наяждане (търговия с органи, оръжие, скрап...) Сега Украйна е бутафория на държава, разделена на Фашисти и Путинисти - едните славят Бандера, че е клал руснаци навремето и го славят като герой, понеже ситуацията е такава, а другите наливат патриотизъм в главите на "умерените неутрали" със спомените от фашистките зверства и безчинства! Факт е че 60% от Донбас са ветерани от Афганистан, когато са били около 20-годишни и сега стъжниха една камара семейства от Западна Украйна с няколко "котела". Навремето в УССР, когато казаха, че събират доброволци за Афганистан, някои хора чакаха по 2 дена, за да се запишат... Сега държавата я има на картата ама реално е сборище на "племена" ! Та по въпроса за плащането на дълга, понеже и тази зима иде, Путин какво им казва всъщност?!- "Аре банда, скачайте от няколко милиарда, че нали сте много чокотворни и тея правила вие сте ги писали, спазвайте си ги, като сте отворени!"
  • 7 Киро

    0 0 Отговор
    Аууу, паричките ли свършиха бе Путе, че така опряхте то украинския дълг?


    ХАХаааааа, а фалитът чука на вратата!

    Коментиран от #9, #11

  • 8 Киро

    0 0 Отговор
    А сега нялкакво тролче обяснява, как Порошенко бил сложен...хаха, това да не ти е Ушанколандия бе, където така се прави??!

    Порошенко си беше избран с избори, а не като фалшивия "референдум" в Крим!

    Коментиран от #10

  • 9 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Киро":

    Кое пак не ти е ясно бе,Киро???Руснаците си искат парите,за доставения газ.От кое време врънкат Украйна да им ги даде.Все с добро гледат да стане,ама май не става.Ти ако си какво щеше да направиш?Ще опростиш 3 милиарда дълг и ще кажеш лежерно-"ай влачете ве,днеска съм ларж."
    Шефа като не ти даде заплата за месеца така ли разсъждаваш?Карай,ся за една заплата няма да прайм проблем.Другия месец ще взема.До тогава ще ядеш......мармалад.
    Фундаментален принцип на пазарната икономика,Киро.Получаваш-плащаш.Не получаваш-не плащаш.Е,украйнците са получили,ама не искат да плащат.
  • 10 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Киро":

    Абе, каква е тая демокрация и какви са тия избори преди които американци и европейци казват кои са удобни за кадидати и кои не - примерно мафиота Кличко искаше да се намърда за президент, ама казаха, че не бил подходящ. Е щом могат да кажат за един, значи могат да кажат за всички.
    Порошенко си беше сложен на тоя пост и това е неоспорим факт!
  • 11 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Киро":

    И освен това, ти и "колегите" , като Juily, коняра, Десо и разни други никове най-вероятно на един и същи човек, от толкова време ги повтаряте тия приказки за фалиращата Русия, че просто сте жалки!

    В случая руснаците отварят въпроса за дълга защото могат да го използват като лост за влияние, далеч не са умрели за украинския дълг!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания