Last news in Fakti

25 Октомври, 2015 14:47 667 0

Изгоря избирателна секция в Полша

  • полша-
  • избори-
  • парламент
Изгоря избирателна секция в Полша - 1
Снимка: АР/БТА

В Бискупин (централна Полша) изгоря избирателна секция. Днес в страната се провеждат парламентарни избори. Благодарение на бързата намеса на членовете на избирателната секция всички гласоподаватели са били бързо евакуирани, съобщиха от Централната избирателна комисия.

„В дървената сграда, където е бил разположен избирателният пункт по всяка вероятност е била запалена печка, чийто контакт е дал на късо, в следствие на което е възникнал пожар. В овладяването на огъня са взели участие шест пожарни бригади”, съобщават от пожарната.

Членовете на секционната комисия са успели да спасят изборната документация. Няколко часа по-късно гласуването е било подновено в съседна сграда. По списък 570 души е предвидено да дадат своя глас във въпросната избирателна секция.

На днешните избори за 460 депутатски места се борят 7944 кандидати. От тях 4579 са жени и 3365 – мъже. Първите резултати се очакват в понеделник вечерта, а победителите ЦИК ще съобщи официално във вторник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА