Last news in Fakti

31 Октомври, 2015 11:47, обновена 31 Октомври, 2015 11:52 1 376 0

Румъния обяви траур за жертвите на пожара в Букурещ

  • румъния-
  • букурещ-
  • пожар-
  • загинали-
  • нощн клуб-
  • траур

Броят на жертвите може да нарасне, тъй като много от пострадалите са в изключително тежко състояние

Румъния обяви траур за жертвите на пожара в Букурещ - 1
Снимки АП/БТА

Румъния обяви тридневен траур за жертвите на снощния пожар в нощен клуб в Букурещ, който отне живота на 27 души. Това заяви министър-председателят Виктор Понта пред репортери преди заседанието на Националния комитет за спешни случаи.

Инцидентът е най-голямата трагедията за последните години в страната.

Според Понта, спасителните работи в клуба са приключили и прокуратурата е  започнала наказателно дело.Румъния обяви траур за жертвите на пожара в Букурещ
Снимки АП/БТА

Румънският президент Клаус Йоханис заяви, че e шокиран и натъжен след трагичния инцидент.

"Шокиран съм и дълбоко натъжен от трагичните събития, случили се снощи в центъра на града. Това е много тъжен момент за всички нас, за нашия народ и за мен лично. В този труден момент изразявам своята съпричастност и солидарност със семействата на засегнатите от тази трагедия", написа във Фейсбук Йоханис.

Генералният секретар на Министерството на здравеопазването на Румъния Реад Арафат, заяви пред медиите, че броят на жертвите може да нарасне, тъй като много от пострадалите са в изключително тежко състояние. Броят на ранените е нарастнал до 184, като първоначално бе съобщено за 155.

Министерството на здравеопазването е призовало жителите на Букурещ да дарят кръв за пострадалите. Министерството на вътрешните работи откри няколко горещи телефонни линии за информация за жертвите.

17 от 27-те загинали все още не са идентифицирани, но според Арафат сред тях има и чужденци. Разпознатите жертви са все млади хора на възраст между 18 и 25 години.

На мястото на инцидента е имало 60 линейки и пожарни, а на място е била свормирана и полева болница.

Румъния обяви траур за жертвите на пожара в Букурещ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: