Last news in Fakti

31 Октомври, 2015 13:35, обновена 31 Октомври, 2015 22:03 6 061 12

Няма оцелели при катастрофата в Синай

  • еърбъс-
  • катастрофа-
  • самолет

В неделя е ден на траур в Русия

Няма оцелели при катастрофата в Синай - 1
Снимка: АП/БТА

Никой от намиралите се 224 души на борда на разбилия се в Египет руски пътнически самолет не е оцелял, съобщи руското посолство в Египет.

Руският президент Владимир Путин подписа указ, в който обяви 1 ноември, неделя, за ден на траур във връзка с катастрофата. В съответствие с постановлението, утре руските телевизионни канали няма да показват развлекателни представления.

Сред пътниците на борда на разбилия се руски пътнически самолет над Синайския полуостров, според египетското правителство, са били 214 руснаци и трима украинци.

Общият брой на пасажерите е 217 души - 138 жени, 62 мъже и 17 деца, предаде Ройтерс.

Индипендънт съобщава, че 10-месечно бебе, прибирало се у дома със своите родители, се смята за най-младата жертва на трагичната катастрофа.

Сред мъртвите, според някои данни е и гражданин на Беларус.

Полетът е бил обслужван от седемчленен екипаж.

Пилотът на самолета не е искал помощ от авиодиспечерите на летище Шарм ел Шейх преди инцидента. Това заяви Хусам Камал, министър на гражданската авиация на Египет, цитиран от РИА Новости. По думите му "самолетът просто е изчезнал от радарите".

На мястото на катастрофата на руския пътнически самолет в Египет са намерени телата на около 100 души. Това съобщи по-рано РИА Новости, като се позовава на спасители, работещи на мястото на катастрофата.

Самолетът се е счупил на две части. Открили са около 100 тела, останалите жертви се намират вътре, отбелязва представител на египетските спасители.

По-рано се появи информация, че спасители са чули гласове на пътници под отломките на самолета.

В Русия беше образувано наказателно дело във връзка с катастрофата.

Факти.бг припомня, че "Еърбъс 321" на руската авиокомпания "Когалимавиа" е излетял в 6.51 ч. московско време (5.51 ч. българско време) от египетския курорт на Червено море Шарм ел Шейх за Санкт Петербург.

В 7.17 ч. московско време той не влязъл във връзка с диспечерите в Ларнака, Кипър, и изчезнал от радарите. Пътниците са били руски туристи, връщащи се от почивка в Египет. В списъка с пътниците фигурират 200 пълнолетни и 17 деца.

Разбилият самолет е напълно унищожен и повечето хора на борда вероятно са загинали, предаде Ройтерс, като се позова на представител на властите, пристигнал на мястото на катастрофата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 1 Отговор
    Намерих ви няколко елементарни правописни грешки в статията !Намерете си ги сами - не ми плащат аз да ви казвам къде са ,ако си бяхте направили труда да прочетете първо това което публикувате щяхте да ГИ ВИДИТЕ ! Редактора ви е под всякаква критика и трябва в скоро време да си обира крушите !И това в известен новинарски сайт - жива скъб сте и е недопустимо !
  • 2 до гост

    0 1 Отговор
    Гостенино, ама и ти не си наясно с пълния член!!! Освен това се пише скръб, а не скъб. Запетайките така не се поставят, а и си ги пазабравил на някои места. Така че май няма да изкараш и 5 стотинки!

    Коментиран от #9

  • 3 тошибиян

    2 1 Отговор
    Самолетът се е счупил на две части
    тва ако беше руска марка самолет щехте да цирикате до небето а ето 4е западните машини се трошат много пове4е от руските

    Коментиран от #4, #11

  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "тошибиян":

    Не смяташ ли че обиждаш руснаците и в частност руската авиокомпания изкарвайки ги прости ,щото не са купили самолет руско производство,а западно?
  • 5 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор
    жалко за хората .искренни съболезнования!
  • 6 киро

    0 0 Отговор
    Мир на душите им ! Тези хора не е трябвало да умират ! Счупил се на две самолета - това да не е солета ?! Това е атентат - отмъщение на ИД или ЦРУ няма значение - едно и също е !

    Коментиран от #8

  • 7 w222

    0 0 Отговор
    като се бъркат там където не им е работата така става
  • 8 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "киро":

    и от тази трагедия ли ще правите путински пиар?официалната руска информация е че става въпрос за технически проблем.уважете поне памета на невинно загиналите!
  • 9 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "до гост":

    Брато не съм аз човека който работи за новинарски сайт така че мойте грешки са простени ,но техните НЕ ! КАПИШ ?
  • 10 Кобрата

    0 0 Отговор
    Бог да ги прости всичките
  • 11 Juliy

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "тошибиян":

    Това е трагедия, има загинали хора и вместо да сведеш глава, си тръгнал да ми обясняваш колко била добра руската техника!!!
    Уважавай мъртвите и техните роднини бе "руски"!
    Като е толкова добра руската техника що не вземеш да си купиш руски телефон,телевизор,компютър,кола...
  • 12 mediator37

    0 0 Отговор
    По руската телевизия много от рано показаха по азбучен ред списъка на загиналите с рождените им дати. Направи ми впечатление, че има много млади хора- болшинството са под 40г. Намерени са тела на разстояние 5 км.
    Коментарите бяха, че като е летял на 9000м. няма ракета (не става дума за ЗРК), която да долети толкова високо и не е атентат. Намерени са и двете черни (оранжеви на цвят) кутии, показаха ги. Но днес не съм гледал телевизии и не знам какво са показали черните кутии.
    От 9000м. е загубил скорост и е паднал директно надолу.