Last news in Fakti

1 Ноември, 2015 08:28 1 192 0

Египет: „Ислямска държава“ не е отговорна за катастрофата

  • египет-
  • самолет-
  • еърбъс-
  • ислямска държава-
  • русия

Според египетските власти не е възможно самолетът да е бил ударен на височината, на която е летял

Египет: „Ислямска държава“ не е отговорна за катастрофата - 1
Снимка: БТА/ AP

Министър-председателят на Египет Шариф Исмаил заяви, че техническа неизправност по всяка вероятност е причинила катастрофата на самолета в Синай, с което отхвърли възможността „Ислямска държава“ да стои зад свалянето на Еърбъса, съобщи Би Би Си.

Никой от 224-те души на борда на разбилия се в Египет руски пътнически самолет не е оцелял. Води се разследване за причините за инцидента.

Три авиокомпании - „Емирейтс“, „Еър Франс“ и „Луфтханза“ - отмениха полетите си над Синайския полуостров, припомнят световните медии.

Руски и френски следователи се присъединиха към египетските си колеги, както и експерти от Еърбъс. Образувано е наказателно дело срещу авиокомпанията „Когалимавиа“ за нарушение правилата на полети и подготовката за тях, съобщи РИА Новости.

Джихадистите от „Ислямска държава“ заявиха, че те са свалили пътническия самолет. Египетският премиер обаче отхвърли тази информация, заявявайки, че самолетът не може да бъде свален на височината, на която е летял.

Египетските власти заявиха, че самолетът е бил на височина от 9 450 метра, преди да изчезне от радарите.

Според експерти по сигурността на тази височина Еърбъсът е извън обхвата на преносимите зенитно-ракетни комплекси, които използват джихадистите от ИД.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА