Last news in Fakti

9 Ноември, 2015 09:50 1 819 0

16 загинали при взрив на мина в Йемен

  • йемен-
  • загинали-
  • конфликт

Повече от 50 души са били убити в страната през последните два дни

16 загинали при взрив на мина в Йемен - 1
Снимка АП/БТА

Най-малко 16 военнослужещи са загинали вчера при експлозия на мина, поставена на път в Западен Йемен, съобщи РИА Новости.

Автомобил с военни се натъкнал на мината в провинция Мариб, на 173 км североизточно от столицата Сана.

Повече от 60 души са били убити в Йемен през последните два дни по време на сблъсъците между арабската коалиция и лоялните на бившия президент на страната Али Салех войски, заявиха медицински източници и жители, цитирани от Ройтерс.

Според медицинските източници 29 души, от които осем цивилни, са загинали в третия по големина град - Таиз, в югозападната част на страната. По време на боевете е била блокирана доставката на храна, в резултат на което хиляди гладуват.

Още около 30 души за загинали в други провинции.

Най-малко 5600 души са били убити през 7-те месеца на кръвопролития в Йемен, най-бедната страна на Арабския полуостров. Конфликтът се води между въстаниците хуси от движението Ансар Алла, лоялни на Али Салех и войската на изгонения от тях президент Абд Рабу Мансур Хади, който е подкрепян от силите на арабската коалиция водена от Саудитска Арабия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА