Last news in Fakti

29 Ноември, 2015 09:09 1 332 1

Вълнения и арести в Косово

  • вълнения-
  • арести-
  • косово

Бе арестуван лидера на едно от основните опозиционни движения в страната

Полицията в Косово нахлу в щаба на една от основните опозиционни сили в страната, като арестува редица нейни членове, сред които и един от лидерите й, съобщи ABC.

Албин Курти и 86 члена на движението „Самоопределение“ бяха арестувани, след като малко преди това Курти говори на многохиляден митинг в центъра на Прищина. Хората от движението се обявиха против постигнатото споразумение със Сърбия за създаване на Асоциация на сръбските общини.

От прокуратурата обявиха, че са поискали задържането на Курти по три различни обвинения, включително нарушаване на обществения ред и незаконно използване на оръжие. Останалите 86 души от политическото движение са опитали да предотвратят ареста на своя лидер.  През октомври Курти и други опозиционни лидери пуснаха сълзотворен газ в парламента в Прищина, протестирайки срещу новия закон, който според тях дава повече власт на етническите сърби в страната.

„Самоопределени“ се обяви и против сделката за демаркиране на границата с Черна гора. Според движението това може да доведе до загубата на граници от Косово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    0 0 Отговор
    Голяма глупост беше, че ги разделиха по бившо териориално деление, а не по етническа граница. Сега там ще продължава борбата между сърби и албанци.