Last news in Fakti

30 Ноември, 2015 10:17 3 065 6

Висши военни обвинени в заговор за преврат в Турция

  • турция-
  • военни-
  • преврат

Обвиненията са в рамките на разследване

Висши военни обвинени в заговор за преврат в Турция - 1
Снимка: АП/БТА

Двама турски генерали и един полковник са обвинени за опит за преврат в Турция, съобщава „Хабер тюрк“.

Тримата висши военни са заподозрени също и в създаване и ръководене на терористична организация и шпионаж.

Обвиненията са в рамките на разследване на извършена проверка на няколко товарни камиона, принадлежащи на турското разузнаване. Те са били спрени от местната полиция в южните турски провинции Хатай и Адана през януари 2014 година. В каросериите им е открито оръжие.

Миналата седмица полицията в Турция арестува главния редактор на в. „Джумхуриет” - Джан Дюндар и кореспондента на същия вестник - Ердем Гюл. В свое разследване журналистите обвиняват разузнавателните служби на Анкара, че са пращали оръжие на Ислямска държава в Сирия. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хараламби

    0 0 Отговор
    И малките деца вече знаят, че Турция продава на ИД отъжие срещу петрол. Затова и свалиха руския самолет, защото бомбардираха конвои с "хуманитарна" помощ за Сирия и конвои с цистерни с петрол за Турция.
  • 2 Да ама не

    0 0 Отговор
    Само ЕС и САЩ не знаят
  • 3 Съни

    0 0 Отговор
    Бушоните поставени от Ердоган почват да горят...И после ми разправяйте,че руснаците не са били прави....
  • 4 компанията

    0 0 Отговор
    Поклон пред БРАТУШКИТЕ,за това,че са ни ОТЪРВАЛИ от /ТУРСКОТО РОБСТВО/!ПОКЛОН!.........Ако руснаците обяват,че набират доброволци от България за сухопътна операция в ИД,проумяват ли нашите политици какво ще стане!.............
  • 5 асас

    0 0 Отговор
    Мдаа ЕС се продаде на турците, които си трепят журналистите, за 3 милиарда се продаде! "Великата западна демокрация" господа, а в БГ още ще чакаме за Шенген....
  • 6 кроко

    0 0 Отговор
    А дано военните в турция пак да вземат нещата в свои ръце, че иначе 100% ще има война.
Новини по държави: