Last news in Fakti

3 Декември, 2015 21:05 1 738 4

Обама: Няма да нахлуем в Сирия както направихме в Ирак през 2003 г.

  • сащ-
  • барак обама-
  • ирак-
  • сирия-
  • ислямска държава

Американският президен е сигурен, че водената от тях коалиция ще разгроми Ислямска държава

Американският президентът Барак Обама заяви в четвъртък, че макар САЩ да изпраща още войски за борба с Ислямска държава в Ирак, Вашингтон няма да следва модела на нахлуване в страната от 2003 г.  Инвазия, който разкъса страната и предизвика остър конфликт в продължение на много години.

"Ние няма да правим нахлуване с стил Ирак, в Ирак или Сирия, с батальони, които се движат през пустинята", каза той в интервю за CBS.

"Но това, за което бях много ясен е, че ние ще извършваме систематични атаки и в крайна сметка ще унищожим ИД. Това изисква от нас изключителен военен компонент", каза още Обама.

На 30 октомври Съединените щати обявиха, че ще разположат до 50 американски военни от специалните си сили в Сирия, за да се координират на място с подкрепяните от САЩ бунтовници.

На първи декември министърът на отбраната Аштън Картър пък обяви, че страната му е готова да разположи специализирани сила в Ирак, за да притисне екстремистите от Ислямска държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ASD

    1 1 Отговор
    ХА ХА ХА
    Нещо гроздето е кисело.
    Червената линия на Обама се превърна в кафяво.... петно на г....те. И сега се чуди как да забърше Турция, а то само се размазва и все повече замирисва и усмърдява Европа. Накрая всички/ЕС/ ще видят че не от Турция идва миризмата а от САЩ.
  • 2 909

    1 1 Отговор
    Няма защото там е РУСИЯ ! А САЩ Е СЪЗДАТЕЛЯТ НА ИДИЛ !!!
  • 3 дърти бастърд

    1 1 Отговор
    вече се оля, мисли си, че пропагандата все още върши работа, но греши.
    Всеки вече знае, кой създаде ИДИЛ и кой сви нефта от Сирия.
    Тия тъпни да ги разправя на американските тъпунгери, може и да му повярват.

    Коментиран от #4

  • 4 FR V

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "дърти бастърд":

    Хибрид,що се правиш на умен!
    Слушай си там московското радио и не се обаждай неподготвен!