Last news in Fakti

4 Декември, 2015 20:17 1 761 1

Нападателката от Сан Бернардино се врекла във вярност на Ислямска държава

  • сан бернардино-
  • ислямска държава-
  • нападателката

Ташмийн Малик е родена в Пакистан

Жената, която участва в стрелбата по време на празнично парти в Сан Бернардино, Калифорния се е врекла във вярност на Ислямска държава във Фейсбук, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

На този етап няма доказателства за директна връзка с джихадистката група и Ташфийн Малик, която заедно със своя съпруг Саид Фарук беше отговорна за смъртта на 14 души в Калифорния.

„Ние смятаме, че те по-скоро са били вдъхновени от групата и са се самоорганизирали, а не са следвали заповеди“, заяви полицейски служител. Постът във Фейсбук е бил премахнат и не е ясно дали полицейските служители ще го възстановят.

Малик е родена в Пакистан и се е преместила в Саудитска Арабия, където се омъжила за Фарук, който е роден в семейство на пакистански имигранти в Илинойс. Двойката бе убита по време на престрелката в Калифорния. В техния дом бяха открити 3000 патрона, експлозиви и оръжия.

Двойката сключила брак по време на пътуване на Фарук до Саудитска Арабия. Негови колеги свидетелстват, че той се върнал коренно променен от пътуването. Той имал спорове с някои от тях на религиозна и културна основа.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Защо просто тези хора не изчезнат по някакъв начин а се говори за тях.