Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Декември, 2015 18:07 7 574 15

Медведев: Турция ни даде повод за война

  • дмитрий медведев-
  • война-
  • турция

Според него енергийната блокада на Крим е истински геноцид

Медведев: Турция ни даде повод за война - 1
Снимка: БТА/AP

Със свалянето на руския Су-24 Турция извърши акт на агресия, който можеше да е повод за война. Това заяви руският премиер Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

„След унищожението на един самолет, как щеше да реагира една страна от 20-ти век? Щеше да започне война. В днешни дни обаче войната е възможно най-лошия вариант. Ние взехме решение да избягаме от варианта за отговор от типа око за око. Ние обаче трябваше да им покажем, че те са отговорни за това. Не става въпрос за санкции в прекия смисъл на думата. Реално това беше защитна реакция от страна на нашата държава. Отхвърлянето на тези действия зависи от действията на турското правителство.“, заяви Медведев. Той добави, че санкциите срещу Турция могат да увеличат инфлацията в Русия до 0.5%.

Още новини от Украйна

Медведев коментира още и ситуацията в Крим, като определи енергийната блокада, която Украйна наложи над региона като геноцид. В нощта от 22 ноември доставките на електроенергия от Украйна към Крим напълно спряха след взривяването на четири далекопровода; един от тях бе възстановен седмица по-късно, но участниците в блокадата не позволиха той да работи. Медведев заяви, че до 2018 г. трябва да бъдат построени нови електростанции в Севастопол и Симферопол. Той подчерта още, че Украйна е длъжна да върне своя дълг от $ 3 млрд.

„Въз основа на данните, с които правителството разполага, може да се каже, че свиването на икономиката и производството в Русия. Очакваме 2016 г. да е година на растеж“, допълни Медведев.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909

    0 1 Отговор
    Медведев ! НАЙ - СЛАБИЯТ ПОЛИТИК И ПОЗОР ЗА РУСИЯ !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 смях

    2 0 Отговор
    Много си проницателен.Добре поне,че наште политици "не са позор" за България.
  • 4 Vasik Atanasova

    1 3 Отговор
    ПОЧВАЙТЕ ГИ
    ЩЕ СЕ РАДВАМ
    МАЛКО ЛИ ХОРА УБИХА ТЕЗИ ТУРЦИ

    Коментиран от #5

  • 5 FR V

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Vasik Atanasova":

    На кой се радваш?!
    На този мишок ли, който е пародия на политик!
    С какви ресурси ще ги почнат,че не мога да се сетя?!
    Русия в момента се намира пред икономическа катастрофа, да не говорим за това колко е изостанала в технологиите.

    Коментиран от #6, #12

  • 6 хаха

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "FR V":

    :) хах то Русия не отстъпва технологично на другите световни сили в нито една сфера, даже напротив. А проблема с икономиката идва с това че не печатат пари като други държави. Русия има една от най-прозрачните политики в света. Само заблудени мишоци по форумите могат да пишат подобни гупости.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 СтарТИРаджия

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "хаха":

    Дай обяснение, като имат много прозрачна политика руснаците, чий го д.р.ят в Сирия и Ирак?! Петрол си имат, газ си имат... Базата в Сирия - едва ли някой ще посмее да се заиграва с нея! Та освен помощ, като снаряжение и военни инструктори за "добрите" момчета, и момичета, чий го търсят там, а? Цял свят знае, че американци и англичани забъркаха попарара в Близкия изток и те трябва да си я сърбат/оправят/! Какво прави там руснака?!

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ьаььа

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "хаха":

    ти кога последно беше в русиа,иди да видиш че са умрели от глад хората заради путин,ама него го боли.....

    Коментиран от #10

  • 10 излагане

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "ьаььа":

    и в Русия и в Европа съм бил и т.н, това са пълни глупости, които се пишат за руснаците. Хората в Русия са добре, определено и то не само в Москва! Думи като бедност, мизерия, безработица са табу.

    Който пише подобни неща със сигурност не е бил в Русия!

    Коментиран от #15

  • 11 РЕАЛНО

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "СтарТИРаджия":

    Аз ще ти отговоря--Какво прави там руснака.......Пази кратунделата ти-да не ти я резнат ония с чалмите...Защото ако се разрастне още ИД--ние сме първите по пътят им към Европа--сега схвана ли???Така че се моли да са по-успешни руските атаки в Сирия--за твое добро е....
  • 12 РЕАЛНО

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "FR V":

    Незнам за руската икономика--ама САЩ обявиха преди 2 дена че нямат бомби....Та за руската "мизерия" да ти кажа нещо--------Преди седмица,излезе статистиката на "Световната туристичеса организация" за руските туристи--за 2015 г. са похарчили зад граница над 50 милиарда долара--и това без покупките на имоти....нищо че има санкции с/у тях...щищо че ги чакаме да фалират--нал саехурко
  • 13 dass

    0 1 Отговор
    па вие сте у 19в бе мужици!!!!!!!!!!!
  • 14 656

    0 1 Отговор
    Ставай страна агромная........
  • 15 жщг

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "излагане":

    Не е необходимо да ходиш в Русия за да разбереш какво става там !Достатъчно е да поседиш 2 седмици на нашето море и ще разбереш какво става с руснаците !Лично аз така направих и имах удоволствието на няколко пъти да седна с руснаци на една маса.Най общо те твърдят че Русия вече не е същата -стоките от първа необходимост са поскъпнали значително,в България им е скъпо -рублата е много слаба и искат да си продават имотите тука за да закърпят бюджета!Това са разговори от първо лице!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания