Last news in Fakti

9 Декември, 2015 13:32 2 759 6

Турция: Само 9% от руските удари са насочени срещу „Ислямска държава“

  • турция-
  • русия-
  • ислямска държава-
  • удари-
  • сирия-
  • ибрахим калън

Напрежението между Москва и Анкара ескалира след свалянето на руския самолет Су-24

Турция: Само 9% от руските удари са насочени срещу „Ислямска държава“ - 1
Снимка: БТА/ AP

От турското президентство заявиха, че само 9-10% от въздушните удари на Русия са били насочени срещу цели на „Ислямска държава“, съобщи „Сабах“.

Ибрахим Калън, говорител на президентството, сподели, че останалите 90% са били насочени срещу умерената опозиция в Сирия.

На пресконференция Калън заяви, че руските самолети атакуват опозицията и туркмените, а не джихадистите от „Ислямска държава“, обявена за терористична групировка в южната ни съседка.

Той добави още, че Турция е отворила базата в Инджирлик, за да атакува ИД.

Напрежението между Москва и Анкара ескалира след свалянето на руския самолет Су-24 от турски изтребители Ф-16 на 24 ноември.

Москва остро осъди свалянето и обяви, че техният самолет не е нарушил въздушното пространство на Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    4 2 Отговор
    Джахидистите на ердоган да вземат да си оттеглят подкрепата за идил, че на света взе да му писва от турски номера. Първо да обявят къде е тая така наречена опозиция и да пуснат видео с какво се занимава.

    Нещо май последният ден не се чува за американски и турски удари.
    Взеха да се молят за примирие че отрочетата им от идил са загазили яко и масово дезертират и се опитват да се върнат там от където са дошли. нато и ЕС ги заплашват че ако напуснат позициите си и се завърнат по родните си места ще ги арестуват като терористи. А в Сирия ги обявяват за умерена опозиция.

    И действително стават умерени след някое точно попадение на ВКС.
  • 2 бой по фесовете

    3 0 Отговор
    Хаха Ердоган реве че му бомбардират терористите.Така ще е като не знае по кого стреля тъпия фесунгер.
  • 3 раптор

    2 2 Отговор
    Те щото си чатят с ислямска държава и ония им снасят колко точно са ги бомбанирали... Общо взето турция наистина проявиха дълбока и лукава азиатщина, отвратителна! Бетер от тази на османската империя, задушавала народи първенци в продължение на столетия! Гнус гнус!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бай хой

    1 2 Отговор
    Кой кого и как бомбардира а защо все повече се изяснява.

    http://skameika.info/?p=14918&oid=2861027&ti=177619
  • 6 по темата

    1 2 Отговор
    А останалите 89%, са срещу нашите терористични отряди, които ние обучаваме, въоръжаваме и изпращаме да режат главите на население, затова Русия смила с бомби нашите самоотвержени главорези, от които не остава нищо, даже и за разпознаване; за това Турция протестира против избиването на пехливани .
Новини по държави: