Last news in Fakti

4 Октомври, 2011 08:52 4 866 4

Журналист: Дилма не идва в България от сантименти

  • бразилия-
  • дилма русеф
Журналист: Дилма не идва в България от сантименти - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дилма Русеф не идва в България от сантименти, заяви в сутрешния блок на бТВ Жамил Шаде, европейски кореспондент на в. “Естаду де Сао Паулу”. „Дилма е много практичен човек. Тя няма да дойде просто от сантименти, а води голяма бизнес делегация със себе си. Утре ще се подписват договори“, коментира журналистът за дългоочакваното посещение на бразилската първа дама, която е с български произход.
Личният живот и семейното положение на Дилма изобщо не са интересна тема за обикновените бразилци. Далеч по-интригуващо е партизанското минало на новата „желязна лейди“ - борбата й срещу диктатурата и 4-годишния престой в затвора.

Дилма е участвала активно в партизанската съпротива срещу диктатурата в Бразилия, а част от това включва банкови обири и взимане на заложници.

„Историята на Дилма е на емигранти, които са се справили много добре в Бразилия. Това може да е историята на всяко едно емигрантско семейство. Става въпрос за жена с български корени, която става президент“, коментира Шаде. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NO ONE

    4 0 Отговор
    Много ясно, че Дилма Русеф не идва тук да яде баница, кебапчета и шопска салата. Нашите медии ще превърнат посещението на президента на Бразилия в битово събитие, което ще е голяма тъпотия. Дано жената не си тръгне от България възмутена от корените си.

    Коментиран от #2

  • 2 аноним

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "NO ONE":

    @1-ЦИТАТ :
    Дано жената не си тръгне от България възмутена от корените си
    ---------------

    няма как да стане по друг начин , колкото и да искаме обратното !
    Българщината е дълбоко вкоренена в душите ни...ние просто сме такива .....за съжаление
    ще дойде,ще ни похвали..........и толкова
  • 3 Васил Борисов

    1 1 Отговор
    Всичко зависи от американският посланик.

    Коментиран от #4

  • 4 Пичагата

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Васил Борисов":

    @3 Да и руския и турския. България се управлява от вън. Тея глупаци в парламента са само за парлама, да не се усетят обикновените хора. Във всяка държава политиците са сложени само като завеса на една сцена а истинските играчи са зад кулисите.
    Когато комунизма падна западните ликвидатори дойдоха в България на оглед и бяха шокирани колко силна е българската икономика, по думите на един от тях който вижда единственната за времето си преса за сглобяване на танкове в оръжейния завод "такава има само на още едно място в европа-в западна германия" Тяхната цел беше да се унищожи цялата икономика на страната да за няма силна държава в този регион ,която да е независима и да диктува правилата в региона. За 22 години една могъща държава беше превърната в Бангладеш където циганите режат желязо. За съжаление България стана жертва на геополитическите игри и стратегии на американската империя на новия свят. Аз лично не ги обвинявам....ако седнеш на една маса с тези лидери те ще ти кажат доста добри доводи за действията се. Пръснали са 30 хиляди милиарда за да съборят съветския съюз ,нормално е да искат ликвидност по инвестицията си. И така българската икономика се раз държави и се държи от западняците ,който положиха толкова много усилия да създадат робовладелско общество тук.
    Жалко е ,че живеем в тези тежки времена за нашата страна.