5 Октомври, 2011 08:39 1 320 0

Дилма Русеф е на официално посещение у нас

  • дилма русеф-
  • бразилия-
  • дилма

Ще бъдат подписани двустранни документи - междуправителствено споразумение за икономическо сътрудничество и съвместна декларация за сътрудничество в областта на информационните технологии и комуникациите

Дилма Русеф е на официално посещение у нас - 1
Снимка: БГНЕС

Бразилският президент Дилма Русеф е на официално посещение у нас.

Това е първото посещение на бразилски държавен глава у нас от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Бразилия, чиято 50-годишнина се навършва тази година.

Министър председателят Бойко Борисов ще разговаря днес с президента на Федеративна република Бразилия. От българска страна в разговорите ще участват още министърът на външните работи Николай Младенов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

В делегацията на президента Русеф са включени Антонио де Агиар Патриота, министър на външните работи, Фернандо Дамата Пиментел, министър на развитието, индустрията и търговията и Елена Шагас, министър на Секретариата за социални комуникации СЕКОМ.

След двустранните разговори министър-председателят Бойко Борисов ще даде официален обяд в чест на Русеф.

По-късно през деня тя ще се срещне с председателя на Народното събрание Цецка Цачева. В разговора ще участват и заместник-председателите на парламента. Цачева ще посрещне официално бразилския президент пред централния вход на парламента. Тя ще покаже на Дилма Русеф и придружаващата я делегация пленарната зала на Народното събрание.

През първия ден на визитата, след официалната церемония по посрещането и разговора „на четири очи“ с президента Георги Първанов, ще бъдат подписани двустранни документи - междуправителствено споразумение за икономическо сътрудничество и съвместна декларация за сътрудничество в областта на информационните технологии и комуникациите.

По време на посещението си в България президентът Русеф е придружавана от сериозна бизнес делегация. Тя ще вземе участие и в българо-бразилски бизнес форум. Според информация от външно министерство на този етап е известно, че има интерес към инвестиции в областта на авиоинженерството, като е възможно сътрудничество с бразилската фирма „Ембраер“, която произвежда самолети.

Късно снощи бразилският президент пристигна на първото си официално посещение в България, което е част от европейската й обиколка.

Самолетът на Русеф кацна с повече от час закъснение. Забавянето се получило заради тежката й програма в Брюксел, където бразилският президент участва в среща на върха между Европейския съюз и Бразилия.

В четвъртък Дилма Русеф ще посети Велико Търново, а накрая и Габрово, където е роден баща й Петър Русеф.

 

Заради посещението на бразилския президент до 6 октомври се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства в София както следва:

-от 7.00 до 10.30 часа днес на ул. „Оборище” между ул. „Г. С. Раковски” и ул. „Дунав”.

-от 7.00 часа днес до приключване на визитата на бул. „Джеймс Баучер” между бул. „Черни връх” и изхода на „Кемпински хотел Зографски”, както и на паркинга пред хотел „Шератон”.

За горепосочените време и места се закриват паркинг „синя зона” и „служебен абонамент”.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА