Last news in Fakti

16 Декември, 2015 22:21 10 988 22

САЩ изтегли самолети от турската база Инджирлик

  • турция-
  • сащ-
  • самолети-
  • инджирлик-
  • турската база-
  • f-15

Шест F-15 ще бъдат преместени във Великобритания

Съединените щати са оттеглили своите военни самолети F-15, разположени във военновъздушната база Инджирлик в южната част на Турция. Това обявиха от Европейското командване на САЩ в писмено изявление, цитирано от вестник "Хюриет". 

"F-15 Страйк Игълс и Игълс, разположени в Инджирлик ... се завръщат в базата на ВВС Лейкънхийт, Великобротания. Изтеглянето ще започне на 16-ти декември", се казва в писмото.

"Шест самолета F-15C, пристигнали на 6 ноември за провеждане на обучение и оперативни мисии в подкрепа на турските съюзници. 

Самолетите са провеждали операции за борба с Ислямска държава в Сирия и Ирак като част от работатана международната коалиция в региона.

Самолетите А-10, дистанционно управляеми безпилотни летателни апарати и други коалиция самолети ще останат в Инджирлик, за да провеждат мисии срещу екстремистите", се казва още в изявлението на Военновъздушните сили САЩ. 

Инджирлик е една от основните бази, използвани от военновъздушните сили на САЩ и коалиционните съюзници в кампанията срещу ИД в Сирия и Ирак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    2 1 Отговор
    ЩЕ ГИ ТЕГЛИ ЗАЩОТО ЩЕ ПАДАТ ОТ С 400

    Коментиран от #2, #3

  • 2 към Васик

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    ех..ако нещата бяха така простички както в главата ти ..ех..щеше да настане такъв живот...
  • 3 FR V

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    Руско магаре ли си, мекере ли си , ама си много просто!
    Като всички останали псевдорусофили.
    За сега падат само руски самолети !
    Ако ги нямаше като теб,Волен Болен и другите руски хибриди щеше да се живее по-лесно!
    Американците може да ги цунеш и отпред и отзад.

    Коментиран от #4, #5, #6, #8, #16

  • 4 Vasik Atanasova

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "FR V":

    ЦУНКАЙТЕ ГИ ВИЕ АЗ СЪМ С ПУТИН

    Коментиран от #11

  • 5 Сорос

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "FR V":

    Ти нали ги целуваш....че чак в нета се е развоняло.Истината за самолетите на САЩ е една--предварително ги махат от Турция,за да не бъдат въвлечени в евентуален конфликт с Русия...А това показва САМО едно--че ако стане напечено м/у Русия и Турция--турците сами ще си сърбат попарата..схвана ли сега шорошка подметко....
  • 6 Кольо

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "FR V":

    Неее - ако ги нямаше заблудените и продажни овчици като теб да целувате американчетата и отпред и отзад Е ТОГАВА НАИСТИНА ЩЕШЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ ПО ЛЕСНО!!!!!!
  • 7 РЕАЛНО

    4 2 Отговор
    Явно американците се изнасят от Турция със ясното съзнание,че Русия може да ушляпа шамарите на шалварите.Затова и САЩ не искат да са пряко свързани със този конфликт.Това означава,че НАТО няма да си мръдне пръста в защита на Турция.Дано да няма повече напрежение м/у Русия и Турция,защото го знаем резултата какъв ще е--а и ние сме близко до губещите турци--та да не стане като в поговорката--със сухото гори и суровото.....
  • 8 999

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "FR V":

    Простия си ти защото не вдяваш че всички нещастия които се случват на мюсюлманите по света са забъркани и подклаждани от тези които им целуваш з......ците и ако си извадиш главата от задните им части може би ще прозреш истината.
  • 9 гост

    1 0 Отговор
    Така е, американците се чупират малко по малко, тия самолети бяха закарани в Инджирлик малко след свалянето на руския СУ-24, с ясния замисъл да покажат че САЩ ще подкрепят Турция ако руснаците решат да отвърнат със сила. Затова беше и събранието на НАТО веднага след това, да се даде вид че стоят зад турците. Друг е въпроса че ако Русия беше решила да отвърнат със сила никой от НАТО нямашеда се намеси активно, само щяха да си приказват. И понеже Кери ходи в Москва и се разбраха нещо там американците ще си изтеглят инвентара от Турция и ще ги оставят да се оправят сам като "помагат" само със "съвети". А след като Франция, Англия и Германия се намесиха активно в бомбардировките вече ще е трудно само да се симулира дейност срещу ИДИЛ, тъй че и САЩ ще се впрегнат да свършат най-накрая няква работа и да си изчистят боклука дето изсипаха в Сирия. Но това нямаше да стане ако руснаците не се бяха намесили активно да мачкат ИД.
  • 10 гост

    1 1 Отговор
    Руснаците първо да се преборят с ИД.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Капитан Петко

    3 0 Отговор
    Американците се изнасят значи скоро ще хвърчат фесове.Онова джудженце Ердоганко с грозната мутра скоро ще сдаде поста.Неоосманистките му сънища се отлагат за неопределено време.
  • 15 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "TC PACHA":

    НЕ ПОМНЯ РУСНАЦИ ОТ ТУРЦИ ДА СА ЯЛИ БОЙ
    А И МИ ТРЯБВА ПРЕВОДАЧ ЗА ТЕБ
  • 16 Бате Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "FR V":

    Лекувай се бе! Или си мислиш , че за твоето заболяване няма лек.
    Има ! Лекарството е много селен ритник от руски ботуш точно отзад.
    В момента твоите американски господари го поемат със страшна сила в целият му обем.
    Хайде да ви е честит, да му се радвате и да си го ползвате със здраве.
  • 17 Бай хой

    0 1 Отговор
    Русия не е атакувала турски самолети за да покаже че няма нищо против държавата турция а Путин е вдигнал мерника на ердоган.

    Американците също отдавна са за свалянето на ердоган и сега след като Путин не го поддържа ще направят всичко за да се отърват от него. Това е ясен сигнал че не поддържат истеричната политика на ердоган и сигнал към турците да се отърват от него. Така е правилно, това е работа на турският народ.
  • 18 legend

    0 0 Отговор
    Оправихте България, Русия и Турция да не ви е грижа Путйовци такива, извинете Путинци такива
  • 19 legend

    0 0 Отговор
    Владимир Путин, Реджеб Таиб Ердоган и Барак Обама са най-великите владетели на света
  • 20 кроко

    0 0 Отговор
    Значи на базата скоро ще и се случи случка!

    А на всички платени американски шизоидни тролове, дето повтарят, че само руски самолети падат, бих казал: помнете си добре думите, и когато стане време и ви питам чий самолети падат, не ми се крийте като на..рани и отговаряйте.
  • 21 ззззз

    0 0 Отговор
    Турция ако беше влезнала в Сирия до сега всичко щеше да приключи.руснаците обичат само да пият.един турски военен е равен на 7-8 руски хаххахах

    Коментиран от #22

  • 22 999

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "ззззз":

    Освен че пият и бият и турският аскер два пъти е ял х..... , при трети път може да прихванат. /я мъжко я женско знаели човек/
Новини по държави: