Last news in Fakti

22 Декември, 2015 14:03 3 342 44

Столтенберг: Разтревожени сме от действията на Русия

  • йенс столтенберг-
  • нато-
  • русия-
  • тревога-
  • ислямска държава

Алиансът е в готовност да защити своите членки, заяви Столтенберг

Столтенберг: Разтревожени сме от действията на Русия - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че подкрепата на Русия към режима на сирийския президент Башар Асад не е „конструктивен принос“, съобщи „Хюриет“.

Той призова Москва да играе конструктивна роля с международната коалиция в борбата срещу групировката „Ислямска държава“.

Разполагането на руски военни в Сирия и Средиземно море предизвиква тревога у нас. Ние ставаме свидетели на въздушни удари, крилати ракети и нарушаване на въздушното пространство на Турция – следим внимателно тези събития, каза още Столтенберг. Те са били обсъдени и по време на срещата на министрите на отбраната в НАТО.

Генералният секретар изрази загриженост и относно ударите на руснаците срещу сирийските опозиционни групи и подкрепата режима на президента Башар Асад.

Столтенберг добави, че се надява на диалог с Москва, но това не може да се случи, когато се нарушават правила, граници и закони.

Йенс Столтенберг добави също така, че анексирането на Крим е първият акт от Втората световна война насам, при който европейската страна отнема друга територия със сила.

„Алиансът е в готовност да защити своите членки срещу всяка опасност, включително хибридна война“, каза още Столтенберг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИлиевН

    4 2 Отговор
    Смешници. Реши ли Русия и НАТО ще помете.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 агент08

    3 1 Отговор
    Какво общо има Сирия с членовнете на нАТО!
  • 4 алцо

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "ИлиевН":

    краи с путуо в Сибир прави кво си искас
  • 5 раптор

    4 2 Отговор
    Начи ако не бяха великите ни ядрени оръжия, смятайте, че Русия щеше да е "демократизирана"! И толкова болка щяха да ни донесат, че предишните ни страдания ще изглеждат нормални! И не защото сме нападнали някой от тях, ами просто защото имаме собствено, независимо мнение!
  • 6 onq s konq

    0 5 Отговор
    Май ще се наложи да се отстрелят още руски птички,щото оказва се руското дебелоглавие е по-силно от глада!

    Коментиран от #22, #23

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 onq s konq

    0 5 Отговор
    Ясно е че и ном 8 и ном 9 сте едно и също:)Няма лошо да пишеш просташтините си с моя ник,но КАК ЩЕ ГО ДОКАРАШ ОТКЪМ МИНУСИТЕ бе,след като моите са минус "безкрайност", "твоите" -плюс до небето?!А писането с чужд ник си е отвсякъде показател за БЕЗЛИЧНОСТ и е добре да зи знаеш че такъв си се родил,такъв и ще си умреш!Единственият съвет който абсолютно безплатно бих ти дал е ...СМИРЕНИЕ!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Време е

    3 1 Отговор
    Крайно време е НАТО да се саморазпуска,защото с такива откровенни идиоти и лицемери ще направят голямата война....Дебелоочието им е безкрайно.
  • 13 444

    1 0 Отговор
    Крим било анексиране,а Косово отчуждаване.....Има достатъчно инфо за да може човек да се ориентира ,къде е менте,а къде близко до истината.Жалко за идиоти където вярват на всичко---ало ало балъци по форуми и ...
  • 14 ооо

    2 0 Отговор
    НАТО -БЛАТО .На шиптари подарихте Косово,що не подарите на Кюрдите държава ,нали сте по такива номера падате,вземи о едните дай на други...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор
    някои хора забравят от коя страна на барикадата е българия.помислете преди да приканвате путин да пуска бомби върху нато ,щото тези бомби ще трябва да падат и върху вашите глави!

    Коментиран от #17

  • 17 jp power

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

    Ти първо се научи как се пише България. Те бомбите и сега падат но ефекта е след 20-50г. даже вече се усеща ефекта им. Икономическите бомби ни мъчат повече, българите трябва да се освободят от всякакви чуждопоклонници.

    Коментиран от #18

  • 18 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "jp power":

    що падат само над българия тези икономически бомби?можеш ли да ми отговориш?
    и защо над тези дето все още не падат като турция или сърбия напират да им западат?отговори щом си толкова информиран за тези икономически бомби?

    Коментиран от #29

  • 19 нов световен ред

    4 2 Отговор
    САЩ са съвременните робовладелци, а НАТО е машата им за налагане на "демокрацията". Световни престъпници са! Ако аз бях на мястото на Путин отдавна да съм изпарил САЩ и НАТО! Жалко, че бедна и опустошена България няма шанс да се освободи от "западните ценности" и мизерията!

    Коментиран от #20

  • 20 Десислава Димитрова

    0 4 Отговор

    До коментар #19 от "нов световен ред":

    ти нали ще я изпариш ,кво ти пука?интересно кви ценности изповядваш ти щом не приемаш западните?сигурно източни!

    Коментиран от #27

  • 21 по темата

    3 1 Отговор
    Това сламено човече има и "мнение"! да не повярва човек на такива кукли на конци, които от доста време се слагат за параван на Запад, за да скрият кукловодите - смешник е това столтенбергче, но от сега да си влезе в скривалището, че да бъде засипано бързо.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 по темата

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Сащ е Империята на Злото, която разпространи тероризма по света, за да създаде хаос, който според малоумните психопати у Фашингтон щели да управляват, но те не могат управлява собствените си глави тръгнали да управляват света, но сега са изпаднали в такава паника, че се чудят какво и откъде им дойде на терористите това, че Русия разби терористичните им планове.
  • 24 писна ми

    3 2 Отговор
    Димитрова, имаш ли по-така ценности? Щото моите са източни. Ако си привърженичка на гей бракове, кажи си. Еврогея няма ценности.
    Загиваща отживелица. Колкото по-бързо си иде, по-добре.

    Коментиран от #35

  • 25 писна ми

    1 1 Отговор
    Между другото тоя на снимката се натяга за тлъстата заплата. Никоя от членките не го подкрепи. Спотайват се.
  • 26 ДОЛУ НАТО 909

    3 2 Отговор
    Така е ще стоите от страни и безпомощно ще гледате МИШОЦИ НАТОВСКИ ! НАТО - ТЕРОРИСТИ !
  • 27 нов световен ред

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Десислава Димитрова":

    Аз споделям нормалните общочовешки ценности. Против гей-парадите и браковете съм, против робовладелството на САЩ и запада, против липсата на здравеопазване, против разграбването на страната ни от американски и "наши"- западни слуги, против НАТО което пази тези паразити и .............................................................. Светът в такъв вид повече не трябва да съществува. Русия вече не ви търпи и краят на спонсорите ти и тяхната прогнила система наближава. САЩ са в невъзможност да съществуват в сегашния си вид. Трильони долари задължения, които няма как да платят! И ти не си давай много зор, защото каузата ви е загубена!

    Коментиран от #28, #36

  • 28 tost

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "нов световен ред":

    САЩ например са дали толкова много на България........два филтъра на Мирица Изток .:)))))))))
  • 29 феса на оня с коня

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Десислава Димитрова":

    Фесо България се пише с главна буква отпред,но това за теб явно е без значение.Ти явно просто тръпнеш да живееш в Булгаристан и да лижеш орехите на Ердоган.

    Коментиран от #31, #37

  • 30 КГБ

    2 2 Отговор
    Тоя ЛИЖЕЦ на американски дупета забрави да спомене и КОСОВО! Ама Сърбите го помният! Дано целият нормален свят които се обединява около Русия насочи юмрук срещу истинският тумор сащ а не срещу държави чиито ръководители са на служба във американското командване и чиито народи хал хабер си нямат че ги вкарват умишлено във войни с цел да се самоунищожават срещу единственатаа нормална страна с неподкупен от запада лидер Владимир Путин! Бог да пази Русия!!!
  • 31 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #29 от "феса на оня с коня":

    Колкото и да си сменяш никовете,колкото и да се правиш на "изстрадала народна съвест",колкото и да се правиш на "легион" онеправдани...отвсякъде ти личи че си "раптор","нов световен ред","писна ми","по темата",дори и фалшив "оня с коня"...ПОКАЙ СЕ,ИЗВИНИ СЕ,СМИРИ СЕ...РУСКИ НАВЛЕК,ЯДЯЩ С ОХОТА БЪЛГАРСКИ ХЛЯБ!!!
  • 32 феса на оня с коня

    2 2 Отговор
    Като ти гледам коментара и колко хора си набъркал мога само да ти кажа,че шизофренията не се лекува,но хапчетата помагат/най-вече да не пречиш на другите/.

    Коментиран от #34

  • 33 гост

    2 2 Отговор
    НАТО се нас.аха ! Това което още не могат да разберат е че те самите събудиха звяра а събудена веднъж руската мечка не заспива ! Това е едва началото !
  • 34 БаХуРа

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "феса на оня с коня":

    Кви хапчета бе брато - на този му требе една инжекция от онези хуманните на чичо Сам за да млъкне завинаги - и без това му е фен да ходи там да му я боднат демократично в ду.ето хаха
  • 35 Десислава Димитрова

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "писна ми":

    ясно геибраковете са ти проблема ,но ползваш жилет или адидас.предполагам си обелчен по модата измислена точно от гадната европа и гадния запад,носиш западен телефон всичко у вас дето си успял да купиш след 1989 година е пак от гадния запад...като толкова ги мразиш що не ги бойкотираш?вземи си валенки от русия заедно с панталон с ръб и яхваи газката !!!!много сте силни пред компа ама в мурманск на никого от вас не му се ходи,а все към геиския лондон или париж напирате,подобно на видните путинови съратници дето изкупиха замъците във франция и апартаментите по лазурния бряг?що така бе нали не харесвате еврогеиците?

    Коментиран от #38

  • 36 Десислава Димитрова

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "нов световен ред":

    как успя да напишеш толкова глупости в един пост?ти си бил за нормалните общочовешки ценности?кое е обществото дето ги изповядва твоите нормални ценности бе ?другите ти глупости за робовладелците и т.н. няма кво да ги коментирам щото са за атакисти,а очевидно не съм такъв.та кажи кое е обществото с твоите ценности да ни поразвеселиш както го правите обикновенно.и си пиши със стария ник кроки ,няма как да се скриеш простотията ти е залепнала във всеки пост!

    Коментиран от #41

  • 37 Десислава Димитрова

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "феса на оня с коня":

    та защо доган подкрепя путин и дали феса съм аз или ти и компанията дето четете медиите на дпс фаворита пеевски и получавате полюции от написаното?
  • 38 Toko

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "Десислава Димитрова":

    Десо,каква е тая западна стока за която говориш не знам,в България "западната" стока е китайско-турска,а доколкото разбирам от посоки това е изток

    Коментиран от #39

  • 39 Десислава Димитрова

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "Toko":

    турци,китаици и т.н. източни народи сглабят за ес и сащ по технологии донесени отвън .тва надявам се че ти е ясно.западните корпорации имат филиали по целия свят ,но основната част от интелектуалнния продукт се произвежда в европа ,сащ,япония,южна корея...китаците понеже са предвидим съюзник се работи с тях и те се понаучават да шият адидас или да сглабят таблети и телефони от западни компании,подобно е и в турция,но ако им се спре технологията ще им рухнат икономиките за няколко години,а тва дето произвеждат ще остане без промяна деситилетия,щото обществата им са неспособни да се организират така че да са конкурентни във високите технологии все още,а както е тръгнало при турците процесите в момента са с обратна сила щото интелигентните и образовани турци са в немилост за сметка на твърдия избирател ислямист.за това бяха и размириците на тексим и затова казвам, че ердоган и путин си приличат.
  • 40 мнение

    0 0 Отговор
    Йенс Столтенберг добави също така, че анексирането на Крим е първият акт от Втората световна война насам, при който европейската страна отнема друга територия със сила


    Според мен отнемането на Косово със сила от Сърбия е първият такъв акт,но явно не е приятно да го споменават.
  • 41 нов световен ред

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от "Десислава Димитрова":

    Като пишеш често си сменяш пола! Името ти е женско, а пишеш в мъжки род. Не знам, като какво се определяш, но със сигурност си творение на запада. Освен сбъркания ти ген, много са допринесли за развитието ти и ГМО храните и хормоните с които угояват животните си. Отстрани изглеждаш, като побесняло куче , което лае срещу всички. Обременеността ти със запада не ти дава възможност да погледнеш реално нещата. Слизам на нивото на твоя интелект, за да опитам да ти бъда от полза да влезнеш в реалния свят. Ходи на психиатър и се консултирай, какво лечение да започнете. И не се хаби! Запада, запада, а Русия се възражда и ще направи света справедлив и човечен, а не както досега властваха разбойническите традиции на запада!

    Коментиран от #42, #44

  • 42 той

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "нов световен ред":

    Ама тя Десито си беше на психиатър. Но и объркаха хапчетата с тези на Плевнята и сега е малко занесена. Иначе си ни е харно момето ъъъъ мъжлето де, или каквото и да е там.
  • 43 Kcaniba

    1 0 Отговор
    НАТО притеснено!!!
    НАТО, което трябвало да прекрати съществуването си, след разпадането на Варшавският Договор!!! НАТО, което не спази обещанието да не се разширява на Изток!!!
    НАТО нападало десетки държави без резолюции на ООН, т.е. фактически извършило акт на агресия над суверенните държави!!! НАТО, не без участието на което ЦРУ е създало джихадистите в Афганистан, Осама БинЛаден е бил агент и чин в ЦРУ и т.н. ...
    Тааа..Столтенжерг бил притеснен!!!!
    В ада!!!!
  • 44 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "нов световен ред":

    кво призвежда възродената русия?за да направиш света справедлив трябва да въведеш справедливост при себе си ,а в русия е пълен смях.корупция,липса на информация,липса на правосъдиe ,никва икономическа переспектива ,диктатура и конфликт с всички съседи.после те щели да оправят света???и ти ми даваш на мен хапчета?има една книга за руското оправяне на чехословакия ако можеш да четеш пробваи да я прочетеш там ще се насладиш на руското оправяне :)!за да ти е по лесно и щом искаш да те оправя русия ти препоръчвам да ползваш руски дрехи и обувки,руски телефон и комп,да ходиш на море в русия и на ски в кавказ ,да пазаруваш руckа храна ,нали се пазиш от гмо то и да живееш в русия под вещото руско управление.чудя се що нещеш да го практикуваш ,но да ти кажа не си единствен като теб са и децата на сталин ,хрушчов та дори и лавров и путин :),за олигарсите да не говорим и те не са си пили хапчетата и децата им не щат да видят готината русия дори и на картинка!