4 Януари, 2016 15:35 1 566 2

Судан също скъса дипломатическите отношения с Иран

  • судан-
  • иран-
  • саудитска арабия-
  • бахрейн-
  • дипломатически

Саудитска Арабия, Бахрейн и Судан скъсаха дипломатически отношения с Иран

Судан също скъса дипломатическите отношения с Иран - 1
Снимка: БТА/ AP

Судан последва примера на Саудитска Арабия и Бахрейн и скъса дипломатическите си отношения с Иран, съобщи Лента.ru.

„Република Судан обяви посланика на Иран за персона нон грата и поиска всички служители на дипломатическата мисия да напуснат страната. Бе взето решение да бъде отзован посланика на Судан и Иран”, се казва в официалното изявление на Судан.

Иран и Саудитска Арабия скъсаха дипломатическите си отношения заради ескалиралото напрежение след екзекуцията на теолога шейх Нимр ал Нимр.

Русия изрази желание да бъде посредник между двете страни. Властите в Бахрейн дадоха срок от 48 часа на иранските дипломати да напуснат страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    0 2 Отговор
    Това не на добре, лошо ни се пише ако арабелите се сбият.Марионетката на сащ саудитска арабия, може да започне война!сащ винаги ще спечелят защото са зад океана и се мислят за недосегаеми.
    Или ще чакат като през ВСВ, за да са с победителите!

    Коментиран от #2

  • 2 Бай Кор

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "опсмопсус":

    Не са "арабели", а перси от страна на Иран и араби и негри от страна на Судан. Повечето араби, турци и негрА са сунити заради историческото завладяване на Северна Африка от мюсюлмани, изповядващи сунитския клон на исляма и продаващи роби. Иран пък е Персия, достоен съперник на Арабския халифат с център Багдад. Арабите още благославят времената на могъщия, мъдър и справедлив Харун ал-Рашид, известен като халифът, т.е. Божият наместник на Земята като време на разцвет и всеобща култура. Персите?! Те просто са други! Персите са имали империя, способна да завладее Европа преди арабите, но били спрени при Маратон. Арабите са много повече. До днес се мразят отчасти по религиозни причини, отчасти поради етнически особености. За справка потърсете в Гугъл шиитско-сунитски войни...