Last news in Fakti

6 Януари, 2016 21:55 1 146 6

Меркел: Трябва да намалим притока на бежанци, но не и да затваряме границите

  • ангела меркел-
  • меркел-
  • германия-
  • бежанци-
  • граници-
  • шенген

Свободното движение в Шенген е двигател за икономическо развитие и просперитет, заяви Меркел

Меркел: Трябва да намалим притока на бежанци, но не и да затваряме границите - 1
Снимка: БТА/ AP

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че бежанският поток трябва да бъде намален, но това не трябва да е за сметка на затваряне границите.

„Важно е да постигнем две неща – редуциране пристигащите имигранти, но в същото време запазване свободното движение в рамките на Европейския съюз“, заяви Меркел, цитирана от „Ройтерс“.

Според нея свободното движение в Шенген е „двигател за икономическо развитие и просперитет“.

Политиката на Ангела Меркел спрямо приема на бежанци бе подложена на сериозна критика. Партията „Алтернатива за Германия“ (AfD) обяви, че политиката за прием на бежанци е довела до ужасяващи последици.

В новогодишната нощ в Кьолн бяха извършени сексуални нападения срещу десетки жени, а една дори бе изнасилена. Полицията започна разследване по случая. Възможно е нападателите да са от северноафриканска престъпна група.

В началото на тази година Швеция и Дания въведоха строг контрол по границите си и започнаха проверки на паспорти и документи на влизащите в страните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така де

    0 0 Отговор
    Ами пращайте ги в България,ние нищо не отказваме. Ако трябва може и с 100 евро да преживяваме,нали сме в ес.
  • 2 666

    0 0 Отговор
    Трябва да я види доктора и
    има и нещо на тая женичка-не е за канцлер.
  • 3 Ха Ха Ха

    0 0 Отговор
    И тя с голи гърди да застане срещу араби и африканци няма да ги уплаши - те не подбират ...
  • 4 раптор

    0 2 Отговор
    Добре! Няма да е зле и да спрат да изнасят оръжия за арабски страни, да подкрепят колониалистичните интервенциите в суверенни държави водени от - французи, англичани и американци... И може би! Европа има шанс пак да е световното слънце, а не подлога на САЩ!

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "раптор":

    Тя и Русия ги чака да спрат да изнасят оръжие за арабските държави че ДА ИМ ГРАБНЕ ПАЗАРИТЕ,но няма как да се случи:)А "световно слънце" се става с долари и евро в хазната,а не с рубли!

    Коментиран от #6

  • 6 истината

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Става се ако Обанана не ти натресе целия боклук от арабските цветни революции които организира.Естествено неговите подлоги от Турция и Саудитска Арабия също помагат.
Новини по държави: