Last news in Fakti

7 Януари, 2016 10:04 1 347 3

САЩ, Южна Корея и Япония искат сметка на КНДР

  • сащ-
  • япония-
  • кндр

Трите страни се разбраха за общ отговор на новината за ядрените тестове в страната

САЩ, Южна Корея и Япония се разбраха за общ отговор към Северна Корея, след новината, че страната е провела успешен опит с водородна бомба, съобщи Би Би Си.

От Белия дом обявиха, че американският президент Барак Обама е разговарял с президента на Южна Корея Пак Кън Хе и премиера на Япония Шиндзо Абе. Според изявлението „те са се договорили да работят заедно за изграждането на единна и силна международна реакция във връзка с последната проява на безразсъдно поведение на Северна Корея“.

„Всички сме съгласни, че провокативният акт на Северна Корея е неприемлив. Ние ще се справим с тази ситуация чрез сътрудничество със Съвета за сигурност на ООН“, заяви пред репортери Шиндзо Абе.

От президентството на Южна Корея обявиха в съобщение, че президентите Парк и Обама са се разбрали за близко сътрудничество. Според тях международната общност трябва да се увери, че Северна Корея ще плати цената за ядрените си опити.

В същото време Съветът за сигурност на ООН взе решение за започване на процес по налагане на нови санкции над КНДР. Посланикът на Русия в организацията заяви, че Северна Корея е стигнала твърде далеч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 2 Отговор
    Държави - военнопрестъпници, агресори и подпалвачи като Япония и САЩ определят поведението на КНДР - било "безразсъдно".
  • 2 незнайко

    0 1 Отговор
    Когато тези държави правиха опити , питаха ли някого? Защо КНДР да са провокатори ? Аршина в света е РАЗЛИЧЕН. Тези които мътят водата навсякъде са САЩ, но не се знае какво ще ги сполети.
  • 3 дай боже мир

    0 0 Отговор
    Японците бързо забравиха двете атомни бомби на своите партньори!