Last news in Fakti

8 Януари, 2016 15:10 2 092 3

В Дюселдорф се роди идеята за създаване на цивилен отряд

  • дюселдорф-
  • германия-
  • население-
  • отряд-
  • цивилен-
  • кьолн
В Дюселдорф се роди идеята за създаване на цивилен отряд - 1
Снимка: БТА/ AP

Полицията в Дюселдорф е силно обезпокоена от зародилата се идея – намираща все повече поддръжници – за създаването на специален цивилен отряд за защита на местните, съобщи ТАСС.

Причина е нарастващото напрежение и нападенията срещу местни. В новогодишната нощ десетки жени в Кьолн са станали жертва на сексуално насилие, а една дори е била изнасилена.

Смята се, че нападателите са от северноафрикански и арабски произход.

„Ние, а не гражданите, сме отговорни за безопасността на населението“, заяви говорител на полицията в Дюселдорф.

Идеята е набрала много последователи и поддръжници в социалните мрежи.

Освен в Германия, нападения срещу жени имаше и в Хелзинки. Подадени са били три сигнала за нападения срещу жени във финландската столица. Според полицията са били предотвратени по-сериозни инциденти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Първо ги поканиха, сега ще се пазят от тях.
    Те въобще замислят ли се как се отразява това на свестните граждани, да превърнат една от най-спокойните страни за живот в място изпълнено със страх и неприязън към чужденци. Сега като чуят чужд език и веднага ще са на щрек, а немците са толкова учтиви към чужденците.
    Баба Меркел направи жестока грешка, която не мисля че може да поправи по някакъв начин. Сега резултатът ще е насилие, страх и гонения.
  • 2 копеле

    1 0 Отговор
    Тъпи смотани политици, нека ви изнасилват жените, дъщерите и цялата рода от женски род, да разберете че мюсюлмани нямат място в Европа, те са една арабска измет, чума и трябва да бъдат скопени. Меркел е една тъпа и проста, пожелавам и да и го набият във всички отвори.
  • 3 Мангалян

    0 0 Отговор
    Нека толерастите,поемат "плодовете",толерастко е думата за изнасилена да бъде сменена с наобичана...
Новини по държави: