11 Януари, 2016 08:43 1 330 0

Над 500 жалби за насилие в Кьолн по Нова година

  • 500-
  • жалби-
  • кьолн

40% от тях са свързани със сексуални атаки

Над 500 жалби за насилие в Кьолн по Нова година - 1
Снимка: БТА/AP

Подадените жалби за проява на насилие в новогодишната нощ в германския град Кьолн са надхвърлили 500, съобщи Би Би Си.

Според местната полицията общият им брой е достигнал 516, като 40% от тях са свързани със сексуални атаки. Това е голямо увеличението с 379-те жалби, за които полицията докладва в събота.

Според властите имигранти от Северна Африка съставят основната част от заподозрените по случаите. Увеличението на броя на жалбите дойде, след като полицията трябваше да провери дали серията от сексуални нападения и грабежи в новогодишната нощ в Кьолн, не са обвързани с други подобни случаи. Министърът на правосъдието Хайнке Маас в неделя заяви пред „Билд“, че е убеден, че атаките са били предварително подготвени.

От полицията заявиха, че отговорни за атаките са група от около 1000 мъже. Те са се събрали пред жп. гарата в Кьолн на Нова година. Повечето от тях са били пияни и с произход от Северна Африка. В един момент те са се разделили на групички, като са започнали да нападат и ограбват жени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: