Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Януари, 2016 09:40 3 059 19

Путин: За мен границите не са важни

  • владимир путин-
  • санкциите-
  • русия

Руският президент сподели, че между него и Ангела Меркел има високо ниво на доверие

Руският президент Владимир Путин определи западните санкции срещу Русия като „глупаво и вредно решение“.

Според него санкциите срещу страната, свързани с анексирането на Крим, са засегнали най-вече руската икономика.

Още новини от Украйна

„Смятам, че руснаците усещат ясно със своите сърца и умове какво се случва в момента. Някога Наполеон е казал, че справедливостта е образът на Бог на Земята. Обединението на Русия с Крим беше обикновено решение“, заяви Путин в интервю пред германското издание „Билд“.

Според Путин санкциите на Запада имат за цел „по-скоро да ограничат възможностите за по-нататъшен растеж на Русия, от колкото да подкрепят Украйна“.

„Струва ми се, че това никога не трябваше да бъде правено. Ние трябва да се възползваме от взаимните възможности за по-нататъшен растеж и взаимно решаване на проблемите, пред които сме изправени. Ако говорим за щетите, които понесохме от сегашната ситуация, те най-вече засягат нашата икономика и цените на традиционните ни експортни стоки. Според мен нашият дефицит на газ и гориво бе достигнал опасно ниво. Сега ние намаляваме това ниво, което е ободряващо.“

Путин още подчерта, че Русия е готова да търси компромис с ЕС, на базата на общ подход и взаимно наблюдение на международното право.

„Най-важното за мен е вярата в хората, а не териториите или границите. Интересно ми е защо хората в Косово мога да имат правото да се самоопределят, а тези в Крим - не? Ние сме готови да търсим компромиси въз основа на международните правни норми, които трябва да бъдат тълкувани от всички участващи страни.

Ние не сме участвали във война. Не сме окупирали нищо. И един изстрел не сме произвели. Използвахме въоръжени сили само, за да попречим на 20 000 украински военни да възпрат свободното изразяване на волята на гражданите на Крим. Хората гласуваха на референдум. Те решиха да се присъединят към Русия.“, заяви Путин.

Той още добави, че германският канцлер Ангела Меркел е много искрен човек с визия за решаване на различни въпроси, включително и относно продължаващия конфликт в Украйна.

„Убеден съм, че тя е много искрен човек. Нямам съмнение, че тя се опитва да намери искрено решение на конфликтите, включително и на ситуацията в югоизточната част на Украйна. Аз винаги съм се отнасял с уважение към нея, като това продължава и днес“, заяви Путин.

Путин даде обяснение и за интересен случай с германския канцлер от 2007 г. Тогава по време на двустранна среща между двамата, той вкара в залата своето куче Кони. Впоследствие се оказа, че Меркел се страхува от кучета. Някои медии изтълкуваха това действие, като опит на руския президент да сплаши своя събеседник.

„Нямах идея, че тя има проблем с това. Исках просто да разчупя обстановката. За това и й представих моето куче. Естествено, веднага след това й обясних всичко. Разбира се, се извиних. Във всеки случай смятам, че нивото на доверие между нас е високо“, допълни Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    "О"беден!!??
  • 2 Десислава Димитрова

    2 0 Отговор
    анекситя на крим била обикновенно решение???европа не трябвало да му забелязва ,че е вкарал воиска в чужда държава и че лъжеше сума време че не го е правил?европа не трябва да му забелязва, че върна русия към времето на ссср и се изявява като диктатор,обезличаваики цялата руска опозиция .не трябвало да му се забелязва щото меркел била честна ,а той като лъжец да си прави квото реши,от една страна да напада европа ,а сега като не успя да пробие общия европеиски съюз почна в обяснителен режим да разказва колко зле ставало в руската икономика!троловете дето обясняваха как българия и европа щели да загубят от ембаргото нека четат ,кой губи и кой печели от устата на техния идол!

    Коментиран от #4

  • 3 сови

    1 0 Отговор
    Свтът има нужда от зло като Путин. Въпреки че насилствено и с участието на въоръжените си сили завзе територия от Украйна, въпреки че финансира превратът в България за да продължи енергийната ни зависимост, за мен съществуването на такъв лидер е необходимо за човечеството.
  • 4 ниКОЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Десислава Димитрова":

    Браво, много добре казано!
  • 5 раптор

    0 3 Отговор
    Бях разговарял с един украинец... Попитах го: Вярно ли, че в Украйна руското малцинство бива потискано по някакъв начин? Защото аз знам от руските медии, че наистина е! Той ми отговори: Да вярно е! Наистина има някакво специално отношение! Особено в западните райони! Зачудих се: Защо според тебе действат така?!?! Той нямаше някакъв заучен от промитите медии отговор и ми каза: Защото най-вероятно украинците са недоволни, че руснаците им се подиграват и ги наричат - ХОХЛИ! Та драги мои, комплексарщината е опасно нещо! И не ми дрънкайте , че Путин бил необходимо зло! Путин е необходимо добро за Русия и невероятна заплаха за всичките ни опоненти, които от десетилетия подкопават регионите ни! ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН! Финансово, военно, идеологически и т.н. Утре ако пукне и ви изпепелим само с 1 ракета, няма да можете да се замислите дори за какво ви е било НАТО!
  • 6 раптор

    0 2 Отговор
    1994г Крим си избира свой, руски президент! 1 година по-късно, Киев прекратява процеса на самоопределение на кримчани и сваля президента! Та с 60% руско население, военни бази и 200 годишна история на Крим като част от голямата земя, Крим е мнооооого повече наш отколкото на който и да било! Ако смятате, че дори за секунда кримчани биха желали да се асоциират с прасетата от киев, дето всеки ден се бият махленската в парламента - МНООООГО се лъжете! Отделно кървавата ескалация на протестите на майдан е дирижирана от малцинство, наречено - нео нацисти! ДОКАЗАНО Е както от руснаци, така и от много западни, престижни институции! Разбира се, не всички биха признали това, но има такива които го правят!
  • 7 онзи

    3 0 Отговор
    Това полуостровче и това злобно диктаторче съсипаха една от най-великите нации - Руската. Убеден съм че дебелия слой пропаганда пречи на обикновения руснак да проумее колко бързо потъва страната. Сигурен съм и че има и добре осведомени, но пищещи платени лъжи в чуждите медии.
  • 8 раптор

    0 3 Отговор
    Така понеже виждам много специалисти искам да изброя някои постижения, просто ето така: 1802г. 1918 Русия награждава със суверенитет Финландия (която не го е имала никога), Румъния получава своята независимост благодарение на Русия, Прибалтийските държави получават автономност, пак благодарение на Русия! Швейцария получава независимост от Франция, благодарение на Суворов и Русия, Армения и Грузия се запазват физически и административно, благодарение на Русия! България... ясно! СССР освобождава Австрия, Чехословакия и Полша от 3тия райх! Позицията на Сталин пред САЩ и Англия е дала възможност на Германия да запази държавността си! Всичките съседни на Русия ц. европейски страни са създадени благодарение на Русия! Екатерина Велика спасява САЩ от Британия, създавайки неутрална военна коалиция! Молдова за 1ви път се формира в СССР! Всички гранични на Русия ц. азиатски страни се формират благодарение на Русия и СССР! По-времето на Александър 3, в Европа не е имало войни, защото той не ги е позволявал!Българското население нараства с 4 милиона за 45 години социализъм, докато преди това е нараствало с прекалено мизерни темпове! Таааа не се правете на много загрижени! Доста сте ниско, за да се бъркате в нашите дела по какъвто и да е начин! ЧИСТО И ПРОСТО - НЕ Е ВАША РАБОТА!

    Коментиран от #14, #16

  • 9 раптор

    0 2 Отговор
    Това разбира се изобщо не изчерпва списъка! Но по всичко личи, че сме държава освободител! Единствена и неповторима! Пък вече как сме се добили до това - си е наша работа! НЕ ВАША! Вас трябва да ви интересува само факта, че сме добри и благородни! Можеше и да сме лоши и коварни, като наследниците на Рим! Сигурно нямаше да ревете, че сме били затъвали, а щяхте да циврите колко сме деспотични! Напълно възможно е и да сме в по изгодни позиции! И да ни се кланяте на големите богатства!

    Коментиран от #10

  • 10 jp power

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "раптор":

    Раптореее, да нямаш няква македонска жилка??? Мноо се смях на това,че Русия е освободила Австрия..
  • 11 мурзилка гладна

    2 0 Отговор
    Няма по тъпо и робско племе от руснаците.Те винаги мечтаят за батюшката ,който да ги управлява и напътства.Казал го е Лермонтов преди 150 год. Пращай немытая Россия,страна рабов ,страна господ и вы мундиры голубые и ты им преданный народ.
  • 12 Юрий Гагарин

    0 0 Отговор
    Поклон пред тази велика и сърдечна нация! Бог да ги пази! Бог да пази Путин! Тази трудност ще ги направи още по силни от преди!
  • 13 Сравнения

    0 0 Отговор
    Путин: За мен границите не са важни.
    Меркел: За мен германците не са важни.
  • 14 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "раптор":

    наи-големия лъжец тук обявява другите в лъжа докато публикува лъжлива информация :))))))))))))))))!!!!та значи ти като великорусин не знаеш руски демек лъжеш дори и за произхода си и за другата половина на родата :).тва дето твърдиш за 94 не е вярно и ти го знаеш щото ти го обясних ,макар че се опитваше да го даваш като инфо , явно не разбираш нито руски, нито англииски.та в крим през цялото врeме докато е бил в украина руснаците са имали широка автономия със свои парламент и президент,доминиран от руснаци заради етническата картина в крим.другото са нови смешки за освобождението на австрия дето ни молели ссср ни са искали да ги освобождава .
  • 15 tost

    0 3 Отговор
    Я деса с феса пак се е разпърчила.:))
  • 16 Шрапнел

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "раптор":

    Абе, дали е благодарение на Русия или благодарение на германския шпионин, евреин и болшевик Ленин, Финландия наистина достига до суверенитет. Само че и днес вторият официален език във Финландия е шведски, не руски. Явно не е от любов! По онези години, когато Руската империя е извадена от Първата Световна война от болшевиките, различни територии се обособяват като самостоятелни държави - Финландия, Грузия, държавите от Туркестан, Армения, Азербайджан. После болшевиките наново водят битки да ги завладяват. Та, не е защото на руснаците им се е искало, а просто републиките, усетили вакуума над тяхната държавност, решават да поемат самостоятелно. Я, попитай какви войни се водят в Украйна и колко време Хрушчов налага съветската власт там.

    С теб съм съгласен само за това, че интересите на Русия, противопоставени на тези на другите велики сили, успяват да оформят част от границите в Европа. Нищо друго!
  • 17 onq s konq

    2 1 Отговор
    И понеже границите на другите държави не са "важни" за товарищ Путин,затова и е на тоя хал държавата му. 40% от икономиката на Русия зависи от цената на нефта-което значи че са на африканско ниво по отношение на технологиите,независимо от желанията и бляновете си,а наложеното ембарго допълнително ги довършва и ги поставя в ТОП 5 на света по кофти икономика на едно ниво с Еквадор.И му казват експертите че за тая година БВПродукт на ушанките потъва още с 0,5%,а Путин взел да прави комплименти на Меркел и да обяснява на света че "всичко което не ни убива ни прави по-силни"!?Айде като е толко отворен и "не признава граници" да се опита на влезе пак в някоя натовска граница,пък тогава да видим дали ще му се размине само с един самолет...

    Коментиран от #19

  • 18 Гостенин

    2 0 Отговор
    Така и не проумя другаря Путин/ също като ръководителите на бившия СССР /,че за да бъде Русия уважавана и световнозначима държава-демек световна сила,трябва не само да се перчи с въоръжение , а да създаде световнозначима икономика....Затова и днес Русия е /както сполучливо я определи преди време един голям във всякъкъв смисъл на думата германец/ Горна Волта с ракети....И няма никакви изгледи това да се промени скоро....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания