Last news in Fakti

17 Януари, 2016 13:39 1 026 2

Над $3 млрд. са печалбите от трафик на бежанци през 2015 г.

  • бежанци-
  • трафик-
  • печалби

Трафикантите на хора имат рекордни печалби

Трафикантите на хора са регистрирали рекордни печалби през миналата година. От трафика на хора те са извлекли печалби от между 3 и 6 млрд. долара. Това бе заявено от директора на Европол пред „Индипендънт“.

Според Роб Уейнрайт бизнесът с трафик на хора в момента е в „шампионската лига“ на криминалните предприятия в Европа. Ново разследване, проведено сред 1500 бежанци, пристигнали на континента, установява, че 90% от тях са си платили на престъпни банди, за да пристигнат в Европа.

Като се има предвид, че през миналата година над един милион души се отправиха на опасното пътуване, можем да сметнем, че става въпрос за огромни потоци на средства.

„Знаем, че всеки имигрант плаща средно между $3000 и $6000 за пътуването си. Ако направите обща сметка общият оборот от трафика през 2015 г. възлиза на между $ 3 млрд. и $6 млрд. Това са огромни стойности. Става въпрос за милиарди. Те са направени от престъпни мрежи. Това е станало в рамките на само година“, заяви Уейнтрайт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борис Цветков

    1 0 Отговор
    Обявите за ИЗКУПУВАМ МИКРОБУСИ се увеличават.
  • 2 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Досега максималната присъда, която съм чувал или прочел за каналджийство е условна. Явно интересът е взаимен, делят се пари или нещо такова. Без да съм фен на фашистите, припомням, че при Мусолини мафията се покрива. Армията побърква дребните контрабандисти. Затова мафиозите са сред помагачите на "освободителите".
Новини по държави: