Last news in Fakti

20 Януари, 2016 18:25 884 1

ЕС намалява броя на бежанците през следващите 2 месеца

  • ес-
  • бежанците-
  • броя

Това бе заявено от холандския премиер Марк Рюте

Броят на бежанците, идващи в Европа, трябва да бъде значително намален през следващите седмици. Това бе заявено от холандския премиер Марк Рюте, който очерта приоритетите на холандското председателство в ЕС, цитиран от EU Observer.

“Нашето време свършва. Имаме нужда от рязко намаляване на броя на бежанците през следващите шест до осем седмици“, заяви Рюте.

Пред Европейския парламент той подчерта, че справянето с имигрантската криза ще бъде основна точка в зададения от Холандия дневен ред. Рюте настоя всички споразумения, които през последните месеци са били сключени относно кризата, да бъдат приложени на практика. Той подчерта и необходимостта от влизането в действие на споразумението с Турция за ограничаване на имигрантския поток. Холандският премиер настоя за нуждата от бързо сформиране на регистрационни центрове за бежанци, както и за установяване на силен контрол от страните-членки в ЕС.

Рюте призна, че Шенген е под заплаха. Според него трябва да се сложи край на идеята бежанците сами да избират в коя страна да отидат.

„Европа няма нужда от мащабна визия, а от резултати“, заяви Рюте.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Цвятко

    0 0 Отговор
    Дайте пари за хубава ограда и оборудване по външните граници.Дайте и на Македонците някоя пара те ще се радват да погърмят по чаршафи.на гърците не може да се разчита да пазят граници те са лаладжии.На Италианците и испанците да им се каже ясно че пуснат ли м..ли от Африка си остават при тях,а не да ги събират чак от Либия да не се удавели.
    Втората стъпка вече е да им създадеш някакво занимание да има какво да правят в собствените си държави и да им се обясни че ако правят много деца ще ядат тоягата.
Новини по държави: