21 Януари, 2016 17:33 1 240 2

Оланд: Франция е готова да си сътрудничи с Русия срещу „Ислямска държава“

  • франция-
  • русия-
  • франсоа оланд-
  • ислямска държава-
  • сътрудничество-
  • сирия

Нашият враг е Ислямска държава, заяви Оланд

Оланд: Франция е готова да си сътрудничи с Русия срещу „Ислямска държава“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Франция е готова да си сътрудничи с Русия в борбата срещу групировката „Ислямска държава“ в Сирия. Това заяви френският държавен глава Франсоа Оланд, цитиран от ТАСС.

„Бих искал да засилим сътрудничеството с Русия срещу „Ислямска държава“, но само срещу тях, защото те са нашият враг“, заяви френският президент.

„Аз казах на Владимир Путин, че трябва да разменяме информация и да ударим терористичната организация в сърцето“, каза още Франсоа Оланд.

Факти.бг припомня, че малко след координираните терористични нападения във френската столица Париж през месец ноември Оланд заяви, че „Ислямска държава“ стои зад атаките. Той определи действията им като „акт на война“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раптор

    0 2 Отговор
    ДГД. Русия може да се оправи и без смешните франсета. Сетиха се и те да се намесят ей така колкото да не е без хич ама и тях да ги забележат. Смешници.
  • 2 Обаче

    0 0 Отговор
    Няма лошо, стига с тази конфронтация с Русия, обаче САЩ вече ви усетиха и искат сериозна намеса на НАТО в борбата срещи "ИД". Сакън, да не би въпреки всичките им усилия някоя държава от Европа-та да се сближи с мечката.
Новини по държави: