Last news in Fakti

31 Януари, 2016 15:58 3 816 14

Турски униформен убит при „позорна“ атака на ПКК

  • пкк-
  • турция-
  • позорно-
  • убийство-
  • полицаи-
  • униформени

Турските сили провеждат масивни операции срещу ПКК в цялата страна

Турски униформен убит при „позорна“ атака на ПКК - 1
Снимка: БТА/ AP

Двама служители на сигурността в Турция са били убити при отделни нападения на Кюрдската работническа партия (ПКК), съобщи „Хюриет“.

Атаките са извършени в югоизточните провинции Шърнак и Диарбекир. Едната бе описана като „позорна", защото е извършена пред децата на униформения.

Мурат Севим, служещ като полицай в село в Шърнак в продължение на 19 години, е бил тежко ранен при атака на ПКК близо до дома му. По-късно е починал от раните си в местна болница.

Турските въоръжени сили описаха нападението на кюрдите като „позорно“, защото е извършено пред дома му, пред неговите деца.

При операция в Диарбекир пък е бил убит турски военен. В същата операция са загинали четирима членове на ПКК.

Двете провинции са сред областите, върху които са се фокусирали турските сили. Те започнаха масирани операции срещу кюрдските бойци през месец декември миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    4 2 Отговор
    Това ли е втората сила в нато? И тия по.рани натовци тръгнали да налагат "демокрация" по света.

    Позор за нашите продажни политици че поставят България под зависимост от терористи като сащ, турция и нато.

    Коментиран от #9

  • 2 стратокастър

    1 4 Отговор
    Още по -голям позор беше когато нашите продажни политици искаха да ни направят 16та република и във всяко министерство имаше представител на КГБ а зада си купи човек гащи трябваше да ходи в "кореком"!!!

    Коментиран от #5, #6, #8

  • 3 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    4 1 Отговор
    Ха ха ха. А ако Путин реши да въоръжи кюрдите тогава какво му се пише на Ердо? Кюрдите ще изядат турцистан заедно с парцалите. Ха ха ха. Това ли е "силната" армия та туркиетата. Зле въоръжени кюрди ги правят на щайги. Ха ха ха.
  • 4 jp power

    4 0 Отговор
    А когато турция избива кюрдите с децата им, това какво е?
  • 5 jp power

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "стратокастър":

    Още по срамно е, че още има живи индивиди, като теб продажно османско мекере.
  • 6 Бай хой

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "стратокастър":

    Това за 16 република съществува само в нечии продажни и болни мозъци. Позорно е разрушаването на индустрията, икономиката, науката, образованието, армията и всичко което бе построено и създадено от Българите с помощта на СССР.

    Един ден ще си платите престъпленията продив държавата и народа. Няма да ви простим че съсипахте бъдещето в Родината и прогонихте децата ни в чужбина. Нито тиквата нито плювалника нито кукунева ще ви спасят.
  • 7 DELTA

    1 3 Отговор
    ЕДИН Е ПИСАЛ "ТОВА ЛИ Е ВТОРАТА СИЛА В НАТО". ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ПКК НЕ ВЛИЗАТ В ОТКРИТО СРАЖЕНИЕ СРЕЩУ ТУРСКАТА АРМИЯ А ЗАЛАГАТ ЕКСПЛОЗИВИ. ДЪРЖАТ НЕВИННИТЕ КЮРДИ КАТО ЗАЛОЖНИЦИ С ЦЕЛ ЗАБАВЯНЕ НА ОПЕРАЦИИТЕ ПО ПРОЧИСТВАНЕ. А СЛЕД СРЕЩА С ТУРСКИТЕ КОМАНДОСИ ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ПКК НОСЯТ ПОЛИ(ТЪРСЕТЕ В ИНТЕРНЕТ ETEKLI TERORIST )

    Коментиран от #13

  • 8 Hush Ivanov

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "стратокастър":

    А бе ти ще ни изкараш ,че сме ходили без гащи, защото в кореком пазаруваха не повече от 5 процента от населението
  • 9 русофоб

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    да си пета колона на москва е национално предателство за българина- предава родината си "заради комунизма", заради простотията си,с която смята,че е кръвен роднина на руснака, заради пари накрая. петата колона като този бай хой призовават нашите военни да предават военния си съюз /нато/. до вчера бяха уста в уста с турция,днес се пенят от омраза към турция- само защото така им свири москва. русофоб означава БЪЛГАРОФИЛ,а русофил значи БЪЛГАРОФОБ. защо ли е така???

    Коментиран от #11

  • 10 Пoмака

    1 1 Отговор
    Ти не си русофоб,ти си помак,който за пари би продал не само религията си но и майка си.
  • 11 999

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "русофоб":

    Ама ти ако си фес не значи че и ние трябва да сме такива. За твоя информация Москва не ми е свирила ама ти ако искаш заповядай.Никога не съм обичал Турция и никога няма да храня добри чувства към нея защото знам дългосрочните им намерения към България. А за НАТО никой не ме е питал, не беше ли редно да има референдум по този въпрос. Предпочитам хляб и сол да ям но да съм християнин и моите деца да изповядват християнските ценности а не да си увиват съпругите и дъщерите като мумии.
  • 12 onq s konq

    0 1 Отговор
    Ясно е че русофилите доброволно няма се пръждосат от БГ,но се ми се струва че тая година глада ше ги пръсне като пилци по широкия свят!Нищо лично-само констатирам:)
  • 13 истината

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "DELTA":

    С 20 милиарда бюджет срещу партизани с пушки от преди 50 години се правят на велики.Я да обучат кюрдите и да им дадат съвременно оръжие да видим как ще хвърчат фесове.

    Трябва ясно да се знае Турция е враг на България повече от всеки друг и всички защитници на гадните неоосманисти да не се правят на големи български патриоти.Не отклонявайте темите какво било при соца и т.н. Живеем сега и сме на пътя на гадния ислямист Ердоган към Европа.За това мислете.
  • 14 Бай хой

    0 0 Отговор
    Позорна бе терористичната атака срещу хорото когато бяха избити мирно протестиращи.
Новини по държави: