Last news in Fakti

4 Март, 2016 10:31 1 301 5

Двама полицаи убити при атентат в Турция

  • турция-
  • полицаи-
  • атентат-
  • пкк-
  • убити-
  • ранени

Десетки униформени са били ранени

Двама полицаи убити при атентат в Турция - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Двама полицаи са били убити при атентат в югоизточната турска провинция Мардин, съобщи изданието „Хюриет“.

Атаката е била осъществена чрез кола-бомба, ранени са други 14 униформени. Властите обявиха, че Кюрдската работническа партия (ПКК) стои зад нея. Агенция „Доган“ написа, че ранените полицаи са 35.

След експлозията – около 06:00 часа местно време – е бил открит огън срещу полицаите от бойци на ПКК. Използвани са били и гранатомети.

Кюрдската работническа партия – обявена за терористична организация в южната ни съседка – се бори за независимост на териториите, населявани от кюрди.

През последните месеци зачестиха атаките срещу силите за сигурност. Турските власти, от своя страна, извършват операции срещу членове на ПКК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hunter Killer

    2 2 Отговор
    Вече сериозно се замислям, дали турските сили за сигурност, могат да се справят с какъвто и да е въоръжен конфликт! Кюрдите направо им разказват играта! Дали втората натовска сила не е такава само статистически? И ако е, защо "разбърка" кюрдската манджа в най-неподходящия момент: Сирия гори, НАТО откровено не подкрепя султан Ердоган в простотиите му, а Русия просто дебне... Су-то няма да остане "неплатено", да не говорим за загиналия пилот!
  • 2 Българин

    2 0 Отговор
    Няма как така сме били и ние през турското робство борби,въстания,хайдушко движение.Докато Турция не върне всички заграбени територии ще има такива конфликти.Време е вече Константинопол да се върне под международен контрол и Ердоган да спре да мечтае за нова империя.
  • 3 mediator37

    2 1 Отговор
    Ако съдим по снимките, атакуван е военен конвой. Разрушени са две бойни машини на турската пехота. Излезлите живи войници са избивани от засада от кюрдска пехота - гранатометчици и автоматчици.
  • 4 Kcaniba

    2 2 Отговор
    Султан ердоган пося ветрове - жъне бури!!!
    Кюрдите са много, надъхани са за своя държава!!!
    Военните са по затворите, турция се е превърнала в неоосмански виалет, който ще се цепи, както империята навреме...
  • 5 909 БЪЛГАРИЯ

    1 1 Отговор
    Болима Х.. за турция !
Новини по държави: