Last news in Fakti

2 Февруари, 2016 19:11 977 0

Великобритания няма да праща войски в Либия

  • либия-
  • великобритания-
  • подкрепа-
  • войскови части

Британското правителство ще предостави стратегическа и разузнавателна подкрепа

Великобритания не планира да разположи войскови части в Либия. Вместо това британското правителство ще се стреми да предостави стратегическа и разузнавателна подкрепа за новото правителство в страната. Това каза във вторник външният министър Филип Хамънд, цитиран от Ройтерс.

Екстремистите от Ислямска държава атакуваха петролната инфраструктура на Либия и затвърдиха позициите си в град Сирт, възползвайки се от продължителния вакуум във властта на страната, където две съперничещи си правителства се борят за надмощие.

"Ние със сигурност искаме да подкрепим новото либийско правителство по всякакъв възможен практически начин, но не смятам, че ще се появи ситуация, в която ще се наложи да изпратим там войски", заяви Хамънд пред репортери в Рим.

"Не смятам, че разполагането на бойни части е полезен принос в Либия, където има изобилие от въоръжени мъже. Това, от което се нуждае тази страна, е организация, командване и контрол, въздушно разузнаване, стратегическа организация. "


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА