Last news in Fakti

4 Февруари, 2016 17:04 2 669 1

Ердоган за преговорите в Женева: Ядат, пият, после си тръгват

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • президент-
  • женева-
  • преговори-
  • сирия

Франция осъди бруталната офанзива на сирийския режим в Алепо

Ердоган за преговорите в Женева: Ядат, пият, после си тръгват - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган се изказа критично за преговорите в Женева и перспективите за слагане край на конфликта в Сирия, съобщи „Дейли Сабах“.

Държавният глава на южната ни съседка заяви, че преговорите в швейцарския град са безполезни, докато режимът на Башар Асад и Русия продължава да убива деца в Сирия.

„Те се събират заедно, ядат, пият и след това си тръгват. Сега беше даден срок до края на месец февруари. Ще видите, че отново ще бъдат отложени“, заяви Реджеп Ердоган.

Междувременно френският външен министър Лоран Фабиюс обвини режима на Башар Асад за спрените преговори в Женева.

Пратеникът на ООН Щафан де Мистура обяви в сряда, че „временно на спрени“ преговорите заради засилените сражения в Сирия. Франция – в лицето на Фабиюс - осъди бруталната офанзива на сирийския режим в Алепо, съобщи Анадолската агенция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дрън дрън

    0 2 Отговор
    всичко свързано с бъдещето на Сирия зависи и се определя единствено и само от Русия, всеки го знае но само си търкат езиците
Новини по държави: