Last news in Fakti

5 Февруари, 2016 13:47 1 281 2

Турция не планира инвазия в Сирия

  • турция-
  • инвазия-
  • сирия

От кабинета на турския премиер Ахмет Давутоглу обвиниха Русия, че се опитва да прикрие своите престъпления в страната

Турция не се готви да нахлуе в Северна Сирия. Руските твърдения за подобни намерения единствено целят да прикрият престъпленията на Москва в страната. Това съобщи Си Ен Ен, цитирайки източник от кабинета на турския премиер Ахмет Давутоглу.

През вчерашния ден говорителят на руското военно министерство Игор Конашенков заяви, че се наблюдават действия по турско – сирийската граница, които говорят за подготовка на инвазия на турските сили в Сирия.

„Руснаците просто се опитват да прикрият своите атаки над цивилни като страна, която вече е нахлула в Сирия. Турция има всички права да защити своята сигурност“, заявява турския източник.

Същият въпрос коментира и говорителят на Държавния департамент на САЩ Джон Кърби.

„Определено няма да коментирам какво прави Турция на своята граница. Тази страна е важен партньор в нашата коалиция, с която се опитваме да победим Ислямска държава“, заяви Кърби.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честно

    0 0 Отговор
    А кои изби Милиони Арменци и Избива Кюрди в Момента под всякакакви формулировки като за последно
  • 2 а ся

    0 0 Отговор
    неее. Въобще не планира . И Сащ се бори с тероризъма .Пък Руснаците понеже няма какво да правят и са солидарни със света и ръсят бомби .
    Не съм русофил , но само като се сетя . Година ли , колко време вече коалиция . И нищо не се случва . За 4 месеца ебати напредъка . Умерена опозиция с танкове , мирни туркмени с калашници и бордови картечници по джиповете . Руски бомбандировки с су-24 , вече су-34 . Су - 35 за какво е там ? Комплекс с-400 защо е там ? Турски танкове струпани на границата . Те пък защо са там ? Цистерни пътуващи на север ? Мирните кюрди и те умерени като опозицията и туркмените .
    От къде тия идил-ци взеха толкова много пари и кой им продаде толкова много оръжие , че да властват в 2 държави едновременно ?
    И накрая суровината от юг ли ще идва , от Иран ли ? И що не седнат да се разберат тия Руснаци с тия Американци . Ни бежанци ще има , ни бомби , ни разруха , ни убийства .