Last news in Fakti

4 Февруари, 2016 18:53 3 065 15

Москва очаква турска инвазия в Сирия

  • москва-
  • турция-
  • сирия

За това говорят турските действия по сирийската граница

Случващото се на турско-сирийската граница говори за интензивна подготовка от страна на Турция за военна инвазия в Сирия. Това заяви представителят на руското министерство на отбраната генерал – майор Игор Конашенков, цитиран от „РИА Новости“.

„Ние имаме сериозни основания за подозрения относно интензивно обучение в Турция във връзка с военно нахлуване в суверенна държава като Сирия“, заяви Конашенков.

Според него руското министерство на отбраната наблюдава все повече признаци за скрита подготовка за активни действия. Той твърди, че на международната общност са били предоставени неоспорими видео доказателства, които показват как турски артилерийски установки обстрелват населени места в северните части на Латакия. Руснаците обаче са учудени, че от Пентагона и НАТО все още не са дали своя отговор. Конашенков призна, че руското военно министерство е засилило всички видове разузнаване в Близкия Изток.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Саше

    0 2 Отговор
    Май Третата световна война ще започне скоро, за огромно съжаление....
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Русия определено иска да замести загубата на държавите от Източния блок със Сирия ,но сметките й са "без кръчмар".А кръчмарят е НАТО:)

    Коментиран от #7

  • 3 Бат Саше

    0 2 Отговор
    НАТО е едно п.....стко формирование, също като Европейския съюз. Голямо, с много бюрокрация и неефективно в случай на война. Каква е тая любов към близането на американски задници не знам.

    Коментиран от #5

  • 4 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    0 2 Отговор
    С ОГРОМНО ЖЕЛАНИЕ ОЧАКВАМ ТОВА, ЗА ДА ВИДЯ КРАЯ НА турция. НАХЛУВАНЕТО ИМ В СИРИЯ ЩЕ Е ПОСЛЕДНАТА ИМ ГРЕШКА, КОЯТО РУСИЯ ОЧАКВА ДА НАПРАВЯТ. СИРИЯ ОФИЦИАЛНО Е ПОИСКАЛА ПОМОЩ ОТ РУСИЯ И ТЕ НЯМА ДА СЕ ПОКОЛЕБАЯТ ДА УДАРЯТ туркието. УДАРА ЩЕ БЪДЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЖЕСТОК, А турция ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА. КОГАТО ТОВА СТАНЕ ЩЕ ЯМ И ПИЯ ОТ РАДОСТ ДОКАТО МОГА.
  • 5 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бат Саше":

    Аве бат Саше...Кой ти говори за война вееее?!НАТО Е ВОЕНЕН ИЗРАЗ НА ИКОНОМИКАТА НА ЗАПАДА-т.е. говорим ЗА ПАРИ!И лизането на задници съм сигурен че знаеш Е НE ПО ЖЕЛАНИЕ,А ПО ПРИНУДА!Не те знам тебе,но аз ако трябва да избирам между задниците на Албания,Русия и САЩ/респективно Европа/,ще предпочета ...знаеш кого:)Мислиш ли че ще допусна/според възможностите си естествено/ да дойде на власт тук Русия-не директно,а чрез едно ТВЪРДО ПР-РУСКО ПРАВИТЕЛСТВО,което да напраска едни такива данъци върху частната собственост и бизнес,че да излудеем?...щото трябва да се пълни не толкова нашата,А БЕЗДЪННАТА СЪВЕТСКА ХАЗНА?!Отделно България не че няма да получава милиарди евросубсидии,а самата тя ще субсидира "братушките"...така както 45г го правеше!

    Коментиран от #8, #13, #14, #15

  • 6 леюг

    0 0 Отговор
    Аз съм останал с убеждението, че НАТО е защитен алианс и ако Турция заеме страна, като агресор в Сирия и навлезе с войска под какъвто и да е предлог, то руснаците са длъжни да ги елиминират, като терористи. Не знам НАТО на какво основание би могло да се намеси, освен да преразгледа членството на Турция в алианса. Не ми харесва да сърбам попарата на турците, заради игричките им с руснаците. Продължението за България ще бъде да се напълним с толкова въоръжени янки и негри, колкото са руснаците по черноморието, а от това единствените доволни ще са Деси, ани, катъра и старокатъра, понеже ще могат да лижат на воля всеки ден различен Господар още от улицата.
  • 7 ззззззззззззз

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Абе на тебе още не са ти забранили ника за използване ?
    Аз на тебе не ти се сърдя .
    По ми е притеснително , че натоварваш доста и никой не взима мерки против теб .
  • 8 Бат Саше

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Не мога да разбера меракът ти да плюеш всичко руско, под всяка статия, в която пише нещо за Русия. Не съм русофил, но Русия е велика държава, с велик народ и велика история и бъдеще. Тя е дала на човечеството огромни и неоспорими достижения в научно, културно, техническо и духовно отношение. Русия е вековна цивилизация, а САЩ е едно младо гето, без минало и бъдеще. Повече от половината население на това гето са бивши роби и латиноси, а останала част "американци" са европейска сбирщина от неудачници, която е населила континента поради липса на всякаква перспектива в собствените им държави. САЩ е дала на света единствено изскуствената, заробваща и ограбваща цели народи финансова система, управлявана от шепа евреи и американски продажници. Та този свят на капитала и ПАРИТЕ рухва, приятелю. Можеш да го наблюдаваш даже ако се замислиш малко. Скоро ще има тотален развод между САЩ и Европа, защото тази "евроатлантическа" политика я убива. А Европа е велика, също като Русия, затова ще върви по собствения си път. И това е най-големият кошмар на САЩ - силна Европа, обединена с Русия.

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 no fear

    1 0 Отговор
    Ако турците влязат в Сирия, със сигурност ще има нова държава за кюрдите, която ще има освен територии в Сирия и Ирак, но и в самата югоизточна част на Турция.
  • 11 Aedim

    2 0 Отговор
    Здравейте хора ,

    в повечето български форуми, вече съществуват роботи за отговор и не искам да безпокоя нито един то Вас, който не е с подобно становище.
    Искам дави кажа, че не трябва да има такава омраза по каквато и да е било националност защото по този начин Ние вредим на нашето население, а тя е силата на една нация.
    Трябва нашата страна да бъде суверенна и населението да е спокойно, без омраза, без враждебност и други подобни навици на повечето хора.
    Парламентът на нашата държава, допуска огромни грешки, които вредят на Нас, на народа на Българя, без значение народността. Трябва да има единност за да има здрава държава , подобно на други големи , които имат много голяма разнообразност от населението.
    Трябва да бъдем силни и да мислим разумно.
  • 12 Шрапнел

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бат Саше":

    Не си прав, защото... В Европа по времето на американските колонии са господствали диктаторски и абсолютистки режими. Всеки инакомислещ е рискувал да увисне на въжето или да се запознае отблизо с творението на доктор Гилотен. На всичко отгоре са битували съсловни гилдии и организации, така че не можеш свободно да се занимаваш с каквото решиш. Неслучайно Америка привлича толкова народ - земя за разработване, ферми, търговия с чай, търговия с индианците, злато, лов, кожи... Религиозна и феодална свобода. Много народ се е преселил в търсене на по-добър живот и далеч не всички са били измет. А и бъркаш днешната политика с някакви измислени категории...
  • 13 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Момче младо и неопитно. Парите не са щастие а само временни облаги.

    Чудя се дали не си расъл в дом за сираци та е нямало любими възрастни които да те възпитат.

    Сам намекваш че парите са всичко за теб и би направил и най-недопустимите неща за да ги спечелиш. Това е най-лошото нещо на света. Престани да се излагаш.

    По този начин ти пада и цената защото всеки знае как да те подработи. Подобни индивиди припечелват жълти стотинки докато имат кого да предадат.
  • 14 Той

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    "Не те знам тебе,но аз ако трябва да избирам между задниците на Албания,Русия и САЩ/респективно Европа/,ще предпочета ...знаеш кого:)"
    Знам, моя :):):)
    Ама не, благодаря, не те кльопам пич.
  • 15 честно

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Самотно конче с капаци В МОРЕ ОТ ТРЕЗВИ КОМЕНТАРИ . КРАСОТА.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания