Last news in Fakti

7 Февруари, 2016 17:24 1 128 1

В Испания арестуваха 7 души за връзки с терористи

  • испания-
  • арестуваха-
  • терористи

Те са участвали в мрежа за доставки на терористични групи

Испанската полиция арестува 7 души за предполагаеми връзки с ислямистки групировки, съобщи „Ройтерс“.

Арестите са станали в рамките на полицейски рейдове в средиземноморските райони Аликанте, Валенсия и северноафриканския анклав Сеута. Задържаните са заподозрени, че са част от мрежа за доставки на ислямистките бойци в Сирия и Ирак. Смята се, че мрежата е транспортирала оръжия, пари, компютърно оборудване и взривни вещества в затворени кутии под прикритието на пратки за хуманитарна помощ.

5-ма от задържаните са испанци от сирийски, йордански и марокански произход. Другите двама са сириец и мароканец. В рамките на акцията полицията е претърсвала домове, бизнес сгради и складове. Акцията е част от двегодишно разследване на местните служби за сигурност.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hush Ivanov

    0 0 Отговор
    Каквото си посееш това ще си ожънеш.
Новини по държави: