Last news in Fakti

8 Февруари, 2016 17:09 1 427 2

Турция ще приеме сирийските бежанци, когато е необходимо

  • турция-
  • бежанци-
  • ахмед давутоглу-
  • ангела меркел

Ахмед Давутоглу заяви, че Турция ще представи план за изразходването на средствата от европейските помощи

Турция ще допусне до своя територия 30 000 бежанци, които бягат от Сирия, когато това е необходимо. Това бе заявено от турският премиер Ахмед Давутоглу по време на съвместна пресконференция с германския канцлер Ангела Мерке, цитиран от Free Europe.

В момента десетки хиляди бежанци са блокирани пред границата на Турция. Те бягат от боевете край Алепо, където сирийската правителствена армия извършва офанзива срещу контролираните от бунтовниците позиции. Давутоглу подчерта, че въздушните нападения на Русия не бива да бъдат толерирани с идеята, че Турция ще приеме имигрантите. Според него последните събития в Сирия са опит да се окаже натиск на Турция и Европа по отношение на бежанската криза.

Давутоглу допълни, че през следващата седмица Турция ще информира Брюксел за проектите, които планира след получаването на европейската помощ от 3 млрд. евро..

Ангела Меркел заяви, че е ужасена от страданията на цивилното население в Сирия, което бяга от боевете в град Алепо.

„Ние сме ужасени от човешкото страдание, причинено през последните няколко дни от бомбардировките , извършвани и от Русия. Трябва да се сложи край на тази ситуация, защото при тези обстоятелства става все по трудно да се проведат мирните преговори за Сирия“, заяви Меркел.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Европеец

    0 0 Отговор
    Ахаа мазни фесове когато помагахте на ИДИЛ и пускахте терористи през границата беше лесно.Сега като ви натиснаха по границите ревете.
    А дъртата да си гледа емигрантите не да търси как да вкарва още.
  • 2 tost

    0 1 Отговор
    Със сигурност кюрдите страдат „по малко“ от бомбардировките на турците.Какво лицемерие :(
Новини по държави: