Last news in Fakti

8 Февруари, 2016 17:58 1 387 5

Германия и Турция искат помощ от ООН

  • германия-
  • турция-
  • ангела меркел

Двете страни се договориха за мерки за справянето с имигрантския поток

Турция и Германия ще поискат от НАТО да помогне на турската гранична полиция за спирането на трафиканти на хора да извършват опасните морски пътувания на бежанци, съобщи Centre Daily Times.

Това бе заявено от германския канцлер Ангела Меркел по време на съвместна пресконференция с турския премиер Ахмед Давутоглу. В момента Меркел е на посещение в Анкара, където обсъжда възможностите за ограничаване на бежанския поток към Европа.

„Ние ще се възползваме от срещата на министрите на отбраната на НАТО, за да говорим за ситуацията в Сирия. Ще обсъдим до каква степен Алиансът може да помогне при мониторинга на ситуацията в морето, както и каква подкрепа ще може да окаже на Фронтекс и на турската брегова охрана“, заяви Меркел.

Тя допълни, че германските и турските полицейски сили ще засилят своето сътрудничество.

Германия и Турция са постигнали споразумение за набор от мерки за ограничаване на бежанския поток. Те ще предприемат и дипломатическа инициатива, за да се спрат атаките към Алепо.

„На прага сме на нова хуманитарна трагедия. Алепо де факто е под обсада“, заяви Давутоглу. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    1 0 Отговор
    Защо ги чакате да пристигнат до Турция,като е по лесно да има патрулиращи катери по африканското крайбрежие и като видят претоварени лодки и корабчета да ги връщат още като са близо до африканския бряг.
  • 2 шшш

    0 0 Отговор
    Австралия бързо спря наплив на тази паплач.Видяхме ги тези отрепки как насилват жени и деца в Европа.Няма семейства ,а предимно мъже млади с пачки евро и долари.Тази свинщина трябва да спре ,да се трепят един друг,какво сме виновни ни,да ги търпим....
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Турците вземат по около 500 евро на калпак и ги натирват на гръцката граница 1 милион по 500 тия пари остават при фесовете !!!! А после реват отново дайте ни милиарди заради бежанците или ни вземете в ЕВРОПА !!!Тая ненормална дърта вещица Меркел голям таралеж си навря в гащите!!!!
  • 4 Асенов

    0 0 Отговор
    Искат помощ от НАТО или от ООН? Заглавието казва едно, а съдържанието - друго.
  • 5 гост 1

    0 0 Отговор
    Сега като е много умна и голямата работа да си яде л...та сама !
Новини по държави: