Last news in Fakti

14 Февруари, 2016 09:31 1 465 0

Републиканците са на двата полюса по отношение на Русия

  • сащ-
  • избори-
  • републиканци-
  • русия-
  • доналд тръмп-
  • марко рубио

Тръмп заяви, че Русия може да бъде полезен съюзник на САЩ

Републиканците са на двата полюса по отношение на Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Кандидатите за номинацията на републиканците за президентските избори в САЩ влязоха в словесен спор по време на разгорещени дебати в Южна Каролина, съобщи Fox News.

Републиканците са разделени в мненията си по отношение на Русия и войната в Сирия. Милиардерът Доналд Тръмп заяви, че Кремъл може да бъде полезен съюзник на Вашингтон в борбата срещу „Ислямска държава“.

На другия полюс бе сенаторът на Флорида Марко Рубио, според когото на руснаците не може да се вярва. „Те постоянно застрашават съседни страни, контролират 20% от територията на Грузия и значителна част от Украйна“, заяви Рубио.

Той добави, че НАТО трябва да укрепне най-вече страните от Централна и Източна Европа.

Подобна бе позицията и на Джеб Буш, според когото основната задача на Русия в Сирия е подкрепа режима на Башар Асад, а не нанасяне удари срещу позиции на джихадистите.

Факти.бг припомня, че през миналата година Доналд Тръмп заяви, че би се разбирал много добре с руския президент Владимир Путин, ако спечели президентските избори в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА