Last news in Fakti

18 Февруари, 2016 19:38 2 116 3

Папата: Доналд Тръмп не е християнин

  • доналд тръмп-
  • папата-
  • папа франциск-
  • християнин-
  • мексико-
  • сащ

Човек, който издига стени, не е християнин - заяви папата

Папата: Доналд Тръмп не е християнин - 1
Снимка: БТА/ AP

Папа Франциск постави под съмнение християнското начало на Доналд Тръмп – борещ се за кандидатурата на републиканците за президентския вот в САЩ.

Главата на Римокатолическата църква отправи сериозна критика към Тръмп заради изказванията му относно мексиканците и призивът да бъде построена стена на границата с Мексико.

„Човек, който мисли за изграждането на стени, а не на мостове, не е християнин“, заяви папа Франциск, цитиран от Би Би Си.

„Този човек не е християнин, ако говори такива неща“, каза още папа Франциск.

Доналд Тръмп заяви, че Мексико изпраща изнасилвачи и престъпници в Съединените американски щати.

През миналата седмица Доналд Тръмп спечели предварителните избори в източния американски щат Ню Хемпшир. В лагера на републиканците битката е изключително оспорвана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    3 2 Отговор
    оСбама е 666 % христианин!!!!
    Предният папа - хитлерюгенда, е самата еманация!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 СГПМ

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "kcaniba":

    Предния папа имаше волята да се оттегли, след скандалите за педофилия във Ватикана. Човека не издържа на лицемерието, корупцията и еснафщината от страна на кардиналите. Тоя клоун не знам къде се бута в политиката и да прави такива изказвания, които също не са християнски, но пък от устата на папа са доста по голям гаф!
  • 3 раптор

    2 2 Отговор
    Няма проблеми! Руската православна църква ще приеме Тръмп... Да не тъжи, католицизма е чиста ерес с техния посланик божий - папата!