16 Февруари, 2016 22:29 1 829 0

Нова гръцка връзка с атентатите от Париж

  • париж-
  • атентати-
  • гърция-
  • ислямска държава
Нова гръцка връзка с атентатите от Париж - 1

Двамата мъже, които бяха задържани в Австрия във връзка с атентатите от Париж от миналия ноември, са влезли на Стария континент през Гърция. Това пише в. „Катимерини“.

Арестуваните са французи от алжирски и пакистански произход. Те са влезли в Европа през гръцкия остров Лерос на 3 октомври. Пътували са заедно с други двама, които се взривиха на Стад дьо Франс на 13 ноември.

Мъжете твърдели, че са сирийски бежанци, когато са били разпитани от служители от Агенцията за външните граници на Европейския съюз - Фронтекс. Смята се, че те са представили истински сирийски паспорти. Проверява се дали документите не са били откраднати от Ислямска държава.

Двамата французи са били задържани на 10 декември в центъра за бежанци край австрийския град Залбург.

Свързани с Ислямска държава терористи устроиха кървава драма на 13 ноември в Париж. Това принуди Франция да въведе извънредно положение в страната и да започне обсъждане на промени в конституцията с цел пресичането на тероризма. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: