18 Февруари, 2016 08:19 1 241 4

Ердоган иска решителна борба с тероризма

  • реджеп ердоган-
  • тероризма-
  • борба-
  • взрив-
  • турция

Той заяви, че Турция ще се бори със силите зад вчерашния атентат

Борбата на Турция срещу „пионките“, които стоят зад атентата в Анкара и силите зад тях ще бъде по-решителна от всякога. Това бе заявено то турския президент Реджеп Ердоган след вчерашния атентат в турската столица, който отне живота на 28 души.

„Нашата решителност в борбата срещу пионките , които извършат подобни атентати и не познават морални или хуманитарни граници, ще нараства с всеки ден. Ние няма да се поколебаем във всеки момент да използваме правото си на отбрана“, заяви Ердоган в изявление, цитирано от „Zaman”.

Вчера кола-бомба избухна в близост до преминаващи военни автобуси. Военните определиха атентата като терористична атака срещу автобусите, които са чакали на светофар. Води се следствие по случая. 

Все още никой не е поел отговорността за инцидента. Има версия, че зад атентата стои Кюрдската работническа партия ПКК, но има вероятност той да е организиран от групировката Ислямска държава.   


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чачук

    0 0 Отговор
    Мръсник и убиец-това е Ердо.Жалко за населението,което страда.
  • 2 Елементарно

    0 0 Отговор
    Значи, според мен има два варианта: 1. Правителството на Турция да е инсценирало този атентат, за да има оправдание за следващи сериозни военни операции срещу кюрдите, включително и извън техните граници. 2. Атентатът си е на ИД, макар че те май са си дружки с Ердоган и не виждам логика. Стигам до тези изводи, защото не мисля че кюрдите са толкова тъпи, че да предизвикват военна реакция точно в този момент, нали?
  • 3 кроко

    0 2 Отговор
    Решителната борба с тероризма означава и неговата глава да падне!
  • 4 наблюдател

    0 2 Отговор
    Ердогана да подава оставка че ако така продължава Турция ще влезе в гражданска война.
Новини по държави: