Last news in Fakti

19 Февруари, 2016 17:08 2 417 8

Реджеп Ердоган: Кюрдите използват американско оръжие

  • реджеп ердоган-
  • оръжие-
  • кюрди

Турският президент няма съмнение, че ПДС стои зад атентата в Анкара

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че доставените на кюрдите американски оръжия са били използване за атаки срещу цивилни, съобщи „Ройтерс“.

Напрежението между Турция и САЩ се засилва, заради американската подкрепа към кюрдските милиции, оглавявани от кюрдската Партия на демократичния съюз. Според САЩ кюрдските сили са добър съюзник срещу Ислямска държава, докато Турция смята кюрдските организации за терористични групи и ги обвинява за атентата в Анкара от сряда, който отне живота на 28 души.

Ердоган заяви, че му е неприятен отказа на Запада да признае ПДС за терористична група и заяви, че ще обясни на американския президент Барак Обама за какво те използват американските оръжия.

„Аз ще му кажа да провери къде и как тези оръжия са били използвани. Тези оръжия доведоха до смъртта на цивилни. У нас няма никакви съмнения, че организаторите на последните атентати са ПДС. Отказът на Запада да ни разбере, ни натъжава. До този момент сме задържали 14 души за атентата в Анкара. Този брой вероятно ще се увеличава“, заяви Ердоган.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЖКГ

    4 0 Отговор
    на тоя работата му отива към приказката за "който седи на два стола..."
  • 2 гост

    3 2 Отговор
    Всички турци веднага по лодките ,саловете , корабите и към Америка на свещенна война!!!! Трябва Америка да е османска империя !!!!! Нали Америка /турци/ са я открили !!!!
  • 3 Бат Саше

    2 0 Отговор
    А така...Ква стана тя? Раджепеее, Раджепеее.
  • 4 kcaniba

    2 2 Отговор
    Султана ердоган бей му се спука работата!!!
    Сам си спука жлъчката дет се вика!!!
    Много се напъа и напълни шалварите. Дори ФАЩ, дето го вардиха от мечката, въвела ред около задният му двор, са се отвърнали от този лидер, обезкостил армията си, репресирал генералният си щаб и оплел се в интригити си!!
    Надали армията, помнеща предателството му, ще усърдства. Той загуби!!!
  • 5 Сирия

    0 0 Отговор
    От доста време САЩ вдигат празни чували на големия султан,
    те чувалите се оказаха пълни не с въздух, а хелий.
    Много хвърчеше, та чак свали руски самолети.
    Големи тупалки го чакат сега, като се прави на Ербап
  • 6 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    трябва да свие уши,но и американците трябва да спрат настъплението на кюрдите в региона с туркмени и да се насочат към идил за да може тюркмените да се средоточат срещу насъплението на асад,а и турция да се поуспокои.както казах и в предни постове сирииските кюрди ще са основния препъни камък при новите отношения на запада с турция.
  • 7 мдаа

    0 1 Отговор
    не повече от вас..
  • 8 Иван

    0 0 Отговор
    Да им правят държава на тия кюрди и да се свършва.Турция е като Югославия изкуствено създадена държава от великите сили.Сега диктатора Ердоган се стреми с насилие да запази тази структура.Той по нищо не се отличава от Садам или Кадафи и спрямо него трябва да се подходи по същия начин.
    Щом американците помогнаха на косоварите за автономия сега трябва да направят същото и за кюрдите ако наистина се радетели за свобода и демокрация по света.
Новини по държави: