Last news in Fakti

19 Февруари, 2016 21:21 4 653 19

Турция рискува война с Русия заради Сирия

  • турция-
  • русия-
  • сирия-
  • франсоа оланд-
  • нато

НАТО няма да се застъпи за Турция, ако тя провокира война с Русия, заяви Жан Аселборн

Намесата на Анкара в сирийския военен конфликт може да създаде рискове от война между Турция и Русия. Това предупреди френският президент Франсоа Оланд днес.

„Турция се включва в Сирия… Има риск от война. Точно затова Съветът за сигурност на ООН се събира“, заяви Оланд. 

В същото време външният министър на Люксембург Жан Аселборн даде да се разбере, че НАТО няма да подкрепи Анкара, ако Турция провокира въоръжен конфликт с Русия.

„НАТО не трябва да позволява да бъде въвлечен във военен конфликт с Русия заради сегашното напрежение в отношенията между Москва и Анкара“, подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    1 0 Отговор
    Ха ха ха НАТО няма да подкрепи Анкара, ако Турция провокира въоръжен конфликт с Русия.Уж натовските държави се подкрепяхме,пък ко стана то...........

    Коментиран от #4, #9, #10

  • 2 kcaniba

    0 2 Отговор
    Ахахаха!!!!
    Последната руско-турска война ще е последна такава!!!!
    Германия, от сега пиши турски - втори майчин!!!!!
    Султан бей ер доган - пълни шалварите!!!!
  • 3 Владо

    2 0 Отговор
    Добре е да се знае, че още има трезвомислещи хора.
    Ердоган трябва да усети че е сам в щуротиите, които му ражда главата.
  • 4 ЧБЧЦ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "tost":

    Идеята на НАТО е да бъде защитен алианс. Войната в Югослваия, беше ужасна грешка която напълни Франция, Италия, Германия с албански ислямисти "бежанци", но тогава Русия беше подобие на държава и се гърчеше като червей и нямаше как да се намеси, за да я предотврати. Изнасянето и дресирането на държавите с "демокрация" продължава, но в Сирия вече има една по-добре устроена Русия. Пак е на колене, но поне не лази по корем, както по времето на Горбачов и Елцин. Турските провокации и наглост възмутиха всички в Алианса. Ердоган започна да губи самообладание след като руснаците му спряха достъпа до безплатния нефт и почна да прави серия от грешки. В момента се опитва да агитира за сухопътна операция в Сирия, но няма как да срещне подкрепа на този етап, а това предупреждение от страна на Франция само потвърждава, че никой няма интерес от война с Русия, а за Европа и САЩ всичко е пари и ако няма печалба, няма смисъл от война. Империалистическите амбиции на Ердоган с неговата неоосманска политика няма как да срещнат подкрепа, след като цената на нефта пада, а войната става все по безсмислена...
  • 5

    0 2 Отговор
    A KADE E BALGARIA
  • 6 Антон

    0 0 Отговор
    къде са катъра, деса, жулиу, дошо, фрв да ни обяснят?
  • 7

    0 2 Отговор
    KOMSHO USAZNAI SE KAKVI GI VARSHISH PROTIV RASIA NIKAGDA
  • 8

    0 2 Отговор
  • 9

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "tost":

    TUKA SE RAGDA ISTINATA V KOMENTARA V DIALOGA MEGDU RAZLI4NITE HORA
  • 10

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "tost":

    VIE VAV FAKTI SAMILI SI ZADAVATE VAPROSI I SI OTGOVARQ TE

    Коментиран от #11

  • 11 jp power

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от " ":

    Кой да ти отговори, даже не можеш да пишеш.
  • 12 555

    2 0 Отговор
    Така казват европейски политици , но какво ще кажат САЩ..???Може би могат да откажат помощ и на нас при един военен конфликт както нямаме и армия...иначе Турция сама си търси изолация...
  • 13 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ТОВА ГО ЗНАЕ ВСЯКО ХЛАПЕ
    ЛОШО Е ЧЕ СМЕ БЛИЗО ДО ТУРЦИЯ
    И ЧЕ СМЕ ЧЛЕНКА НА НАТО
    БИХ БИЛ ОСОБЕНО ЩАСТЛИВ РУСИЯ ДА ИМ НАРИТА ЗАДНИЦИТЕ
    НА ГЛУПАВИТЕ ТУРЦИ
    ЗАЩОТО ТЕ САМИ СИ СЪЗДАДОХА ПРОБЛЕМИТЕ
  • 14 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    дано не се стигне до конфликт турция русия щото не е ясно кво ще подкрепи нато и кво не.за сега европа плаши ердоган за да не вкара армията си срещу асад и кюрдите на сирииска територия ,което ще доведе до тотална война и ще бъде въвлечена и русия в нея,но изказването на оланд не е миродавно за нато ,организацията си има ръководство и структури които биха се активирали при опасност за страна членка.та както казах дано сащ спрат настъплението на кюрдите и преговорите започнат иначе рискуваме голям конфликт с неизвестни последици!

    Коментиран от #15

  • 15 справедлив

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    А аз ще ти кажа какво ще направи САЩ-това им е позицията от извесно време-просто трябва да се следи хронологията на събитията и да се събира инфо от различни источници.САЩ ще се позове на устава на Алианса-НАТО е защитен блок--демек-ще подкрепят Турция,ако Русия навлезе в турските граници--иначе,Ердога се оправя сам.Доколко е глупав и див Ердоган да започне война с Русия-това е друг въпрос и скоро ще се види.Реално Европа и САЩ им писна от непредвидимият им съюзник по НАТО и вече го виждат като проблемен.Още повече,че турската армия беше "обезглавена" като Ердоган премахна ключови генерали и виши военни-и тук свършва мита за силната им армия.От почти милионна армия-в момента турската армия е 470 хил-така че остава единственият коз на Ердоган в НАТО и той е стратегическото положение на Турция--другите козове ги изгуби-при това сам-без чужда помощ.Просто руснаците прекъснаха амбициите на Турция,Катар,Оман и С.Арабия за създаването на световен халифат-или поне европейски-близко източен халифат-----болната мечта на управниците там.Така че,изборът е за Ердоган-или да си седне на Д-то или да убие собственият си народ и държава....

    Коментиран от #16, #18, #19

  • 16 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "справедлив":

    НО НАЛИ ЗНАЕШ КАКВО ПРАВИ ЕГОТО
  • 17 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Нещо ми изглеждат хлабави руснаците ,досега трябваше
    да са му ударили шамара.
  • 18 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "справедлив":

    Въпросът е какво значи "ако Русия навлезе в турските граници" ?
    През 1940-41г. Великобритания беше съсипана само от Луфтвафе, без един германски ботуш да стъпи на острова. Оттогава има понятието стратегическа авиация и стратегически оръжия.
  • 19 стоян георгиев

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "справедлив":

    днес турското външно излезе с позиция, че турция ще се съобрази със сащ и няма да навлиза в сирия,което и всъщност отгoваря на много въпроси за момента.сега американците трябва да спрат кюрдите и да ги пренасочат пак срещу даеш и ал нусра,а умерените да бъдат подкрепени срещу асад,за да може да почнат преговорите иначе руснаците и асад ще продължат въпреки че ще обещават да спрат боините деиствия.
Новини по държави: