Last news in Fakti

23 Февруари, 2016 14:43 4 715 13

Турските ВВС ще мамят вражеските радари

  • турция-
  • система-
  • радари-
  • корал-
  • военновъздушни-
  • пво-
  • електронна-
  • военна

Новата система ще може да заслепява руската ПВО система С-400

Турските ВВС ще мамят вражеските радари - 1
Стопкадър: YouTube

Турската военнопромишлена компания „Аселсан“ разработи нова електронна система за военновъздушните сили, съобщи „Йени Шафак“.

Системата „Корал“ има способността да парализира и заблуждава вражеските радари.

През последните години Анкара увеличи усилията си да намали своята зависимост от външни доставчици. През 2014 година Турция похарчи над един милиард долара за отбрана.

„Видяхме колко е важна военната електроника и оборудване в последните години. Имаме пълната решимост да продължим усилията да въоръжим нашите сили с най-модерните оръжия“, заяви Исмаил Демир, съветник на отбранителната индустрия.

Церемонията по представяне на новата система се състоя в столицата Анкара. На нея присъства и командирът на военновъздушните сили Абидин Юнал.

Подобна на „Корал“ мобилна радарна система е разработена само в няколко страни.

Турски специалисти посочват, че тази апаратура за радиоелектронна борба може да заглуши сигналите на радиолокационните радари, които са разположени на руските ПВО системи С-400. По този начин те ще станат „слепи“ и няма да могат да откриват противниковите цели за поразяване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супра

    2 2 Отговор
    Не знам за руснаците, ама скоро американците ще ги напляскат.

    Коментиран от #12

  • 2 гост

    3 3 Отговор
    "Турски специалисти посочват, че тази апаратура за радиоелектронна борба може да заглуши сигналите на радиолокационните радари, които са разположени на руските ПВО системи С-400. По този начин те ще станат „слепи“ и няма да могат да откриват противниковите цели за поразяване. " ако са толкова сигурни в системата , нека се пробват . пък тогава ще видим какво ще стане .
  • 3 СССР

    2 3 Отговор
    Аз не бих рискувал нека пробват ма да РИВАТ после! Руснаците едва ли нямат решение и за този сценарий!
  • 4 специалист

    3 2 Отговор
    Тази статия трябва да а закачат в нашето министерство на "отбраната" където е пълно с фуражки чиято единствена цел е да отбраняват собствения си джоб.Абе хора дайте да се огледаме .Тия наши "приятели" от Турция заедно със съдействието на САЩ ликвидираха нашата армия.Ние нямаме вече нито авиация нито ракетни дивизиони нито бронирана техника нито артилерия нито войници.Е нема такава държава господа.Ето примера за това какви продажници ни управляват а ти тъп НАРОДЕ все още мълчиш.Докато ниенямам армия и сме със свалени гащи виждаме как Турция се воъражава супер интензивно.Те имат вече и ракетни войски имат и тази нова система която сами са разработили.А ние какво сме разработили през последните 30 г освен собственото си унищожение ?Евала им права на турците за тези разработки даже съм ЗА те да дойдати да ги пробват на наша територия срещу нашата армия ама те няма да доййдат щото нямаме и армия по какво да стрелят хаха хаааааа !!!
  • 5 C 400

    1 1 Отговор
    Интересно, че става дума само за заглушаване на ПВО системи. Надали руснаците, както американците и силните европейски армии не са пределно наясно с възможностите на това творение. Вчера четох, че НАТО недвусмислено е обявило на Турция, че при конфликт с Русия, Турция няма да получи абсолютно никаква подкрепа от НАТО, за да се избегне директен сблъсък с Русия. Не знам дали е достоверно това, но е напълно възможно. А турчилята не са ли гледали как се води съвременна война - пример е Залива! Първата стелт вълна унищожава всяка ПВО система, дръзнала да си пусне радара. Следват вълните бомбардировачи, подкрепяни с изтребители и подкрепяни от флота. Мисля, че ако тая турска система е поне донякъде ефективна, просто ще бъде от списъка на разузнатите и приоритетни първи цели за поразяване. Турция може с тая система да се пъне само на слаби армии, което е безмислено. Аз лично не бих искал да служа на подобна система в случай на война, ще съм си хубавичка цел :-) !

    Коментиран от #10, #13

  • 6 Киро

    0 3 Отговор
    Турска техника ....тези думи са несъвместими да стоят една до друга, освен, ако не става дума за виц.

    Коментиран от #11

  • 7 КИРЕТО

    0 3 Отговор
    Сигурно ще си хвърлят шалварите и фесовете нагоре,а радарите на противника им ще отчита че идват ракети.
  • 8 ЦРУ

    3 0 Отговор
    ОРЪЖИЕТО Е ТЕСТВАНО !!! РУСНАЦИТЕ СА ЗАГУБИЛИ ВРЪЗКА С ДВА РУСКИ СУ 24 !!!РУСКИТЕ ПИЛОТИ С ПОМОЩА НА СИСТЕМАТА КОРАЛ УДРЯТ ПОЗИЦИИ НА КЮРДИТЕ (УЖ ПО ГРЕШКА) !!! ТОВА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНА СИСТЕМА ,КОЯТО ПРАВИ РУСКИТЕ С 400 БЕЗПОЛЕЗНИ !!! ТУРЦИТЕ ОТ ГОДИНИ ТРЕНИРАТ В ГРАД КОНИЯ СЪС С 300 МИСЛЯ,ЧЕ БЕШЕ ОТ БЕЛАРУС !!!
  • 9 търговец

    3 1 Отговор
    Цъ -400 беше заглушена за това руснаците сега прехвърлиха цъ -300 антей !!! Aко ще и цъ- 900 да докарат нямат шанс срещу турската система KORAL !!! руснаците са технологично изостанали от турците в областа на електрониката !!!Цялата техника телевизори ,автоматични перални ,миялни,хладилници в Русия е турска !!!
  • 10 запознат

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "C 400":

    Ти предполагам си на 12 години !!! Коментарите ти са на ниво за 12 годишни а ,че NATO нямало да подкрепи член при нападение от Русия мисля,че Путин ти отговори като забрани турските домати !!! Добре,че турците никога не са вярвали в сащ и европейците и за това имат много мощна армия !!! Двете мощни държави Русия и Турция ще се разберат ние да му мислим !!! В залива войната се водеше от супер силата САЩ !!!Русия не е САЩ тя е на доста по-ниско технологично ниво от американската армия !!!През 1991 г американците имаха стелт бомбардировач а в момента руснаците все още нямат действащ !!! Турците никога не са се готвели за война срещу стратегическия си съюзник САЩ !!! Американските оръжия с които е въоръжена турската армия спряха джуджето от ескалация на конфликта !!!Руснака даже и не разбра с какво е атакуван и свален !!!Руснаците първо бяха съобщили,че самолета е свален със зенитен огън и до сега не се знае с какво турците са свалили суш-ката !!!Компанията им ASELSAN разработваше хибридно оръжие лазер и ракети нищо чудно да са тествали прототипа !!!Путин получи един голям технологичен шамар от турските ввс !!!
  • 11 запознат

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Киро":

    Не е виц !!!! Дано никога не изпитаме мощта на турските ввс !!!!!!!!!!!!!
  • 12 Истината

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Супра":

    Само Ганю го пляскат по голото дупе мухаха..
  • 13 Жестоката истина

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "C 400":

    Цървул тръгнал да дава акъл на турските генерали, които са наследници на 500г триконтинентална империя!
Новини по държави: