Last news in Fakti

1 Март, 2016 11:21 1 137 0

„Супер вторник“ на американската политическа сцена

  • доналд тръмп-
  • супер вторник-
  • сащ-
  • избори-
  • хилъри клинтън-
  • президент

Според предварителните резултати Доналд Тръмп ще спечели в повечето от 12-те щата

„Супер вторник“ на американската политическа сцена - 1
Снимка: БТА/ AP

Днешният ден е най-важният в предизборната борба в Съединените американски щати. „Супер вторникът“ ще даде отговор на много важни въпроси – сред които и кой ще поведе в битката за номинациите на републиканците и демократите за президентския вот.

Новият американски президент ще бъде избран през месец ноември и ще встъпи в длъжност през януари 2017 година.

В 12 американски щата ще се проведат първични избори. Би Би Си съобщи, че предварителните резултати в четири щата вече дават преднина на Доналд Тръмп – в лагера на републиканците – и Хилъри Клинтън – в този на демократите.

Според анализатори Доналд Тръмп ще спечели в повечето щати. До момента той има три победи – от четири.

В лагера на демократите бившият държавен секретар Хилъри Клинтън и сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс ще се борят ожесточено за вота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА