Last news in Fakti

1 Март, 2016 17:49 1 293 3

ООН: Европа е на ръба на хуманитарна криза

  • оон-
  • криза-
  • европа

През тази година 130 000 бежанци са пресекли Средиземно море

ООН предупреди, че Европа е на ръба на хуманитарна криза, която сама е предизвикала, съобщи Voice of America.

Причината за това са граничните ограничения, които правителствата налагат и неспособността им да работят заедно върху бежанската криза. Говорителят на агенцията за бежанците към ООН Ейдриан Едуардс, че до този момент през годината Средиземно море е било прекосено от 130 000 бежанци, повечето от които са достигнали Гърция.

Около 24 000 имигранти имат нужда от настаняване в Гърция. През вчерашния ден македонската полиция бе принудена да използва сълзотворен газ, за да отблъсне вълна от протестиращи на границата бежанци. Едуардс призова европейските правителства да действат бързо, за да предупредят евентуална катастрофа. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хиджра Джихат

    4 1 Отговор
    Изводът е, че на граничните власти им е наредено да не си вършат задълженията и да пропускат де що има кафяво и черно с рязана карабина. Иначе не мога да си представя как Израелската гранична полиция (примерно) ще "пропусне" 130,000 нелегални алах-акбари и няма да ги застреля още на оградата.
  • 2 Бай Коста

    2 2 Отговор
    Граничните власти са просто комитет по посрещането.
  • 3 Димитър

    1 0 Отговор
    Теоритично погледнато погледнато: дали ще продължават да идват тия вносните ако граничарите бяха това което трябва да са и отстрелваха нарушители. Но "дявола" е в детайлите както винаги - те не са нарушители, бежанци са. Поне според управниците е така.
Новини по държави: