Last news in Fakti

3 Март, 2016 18:08 2 722 2

Туск към незаконните икономически мигранти: Не идвайте тук

  • доналд туск-
  • икономически мигранти-
  • бежанци-
  • гърция-
  • европа-
  • ес

Той заяви, че ситуацията по балканския миграционен път е драматична и трябва да се действа решително

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск днес призова икономическите мигранти дори да не си помислят за идват в Европа. Той избра да направи този апел по време на посещението си в Гърция, която се превърна в  главния европейски портал за имигранти, съобщи Ройтерс.

"Искам да се обърна към всички потенциални нелегални икономически мигранти, от която и част на света да са: Не идват в Европа", заяви Туск след среща с гръцкия премиер Алексис Ципрас в Атина. "Не рискувайте живота си и парите си. Това е сделка всичко за нищо. Гърция, или която и да е друга европейска страна, вече няма да бъде транзитна държава."

Макар сред мигрантите, които се намират в Гърция, да има хората, които търсят по-добър живот, по-голямата част от пристигащите бягат от войни и преследвания в своите държави.

Поредицата от ограничения, наложени от Австрия и други страни по пътя на мигрантите към централна и западна Европа, създаде огромна пречка в Гърция. Макар близо 2000 души да пристигат на гръцките острови всеки ден, северната съседка на Гърция - Македония позволява едва на няколко стотин души да преминат границата на ден.

Туск, който е на обиколка в страните, най-тежко засегнати от масовото преселение на хора през Европа, заяви, че ситуацията по балканския миграционен път е "наистина драматична и затова трябва да се действа решително."

Туск увери, че шенгенските договорености отново ще бъдат прилагани. В момента в много страни от Шенген се извършват гранични проверки именно заради мигрантската криза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123455

    1 0 Отговор
    Циганите от България и Румъния вече не са проблем.
  • 2 Toko

    0 1 Отговор
    It's too late Donald
Новини по държави: