8 Март, 2016 07:39 1 776 3

ЕС слага край на нелегалната имиграция

  • ес-
  • имиграция-
  • турция

Има съгласие за споразумение с Турция, но взимането на финално решение беше отложено

ЕС и Турция обявиха, че са постигнали споразумение по основните точки за общи действия по преодоляване на бежанската криза, съобщи Би Би Си.

Обявяването на крайното решение от срещата на върха в Брюксел обаче бе отложено. Все пак председателят на Европейския съвет Доналд Туск обяви, че нередовните имигранти, пристигнали в Гърция, ще бъдат прибрани от Турция. За всеки прибран имигрант от Гърция,  Анкара ще разселва по един сирийки  бежанец от своята територия в ЕС.  Насрочени са нови преговори на извънредна среща на ЕС на 17-ти и 18-ти март.

Все още лидерите на ЕС не могат да постигнат консенсус по някои от новите искания, които турският премиер Ахмет Давутоглу постави срещу съдействие за ограничаване на бежанския поток. В това число влизаше допълнително финансиране от 3 млрд. евро и ускоряване на процедурата за премахването на визите за турски граждани, които пътуват в ЕС. Визите трябва да бъдат премахнати до юни, като Европа трябва да отвори и нови глави по преговорите за присъединяване на Турция.

Председателят на Европейската комисия Жан – Клод Юнкер написа в Twitter, че има постигнато споразумение. Това споразумение обаче все още се нуждае от официално одобрение, което трябва да бъде дадено на срещата на 17-ти и 18-ти март.

„Дните на незаконна имиграция в Европа приключиха“, заяви Доналд Туск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сам

    0 2 Отговор
    Тъпо решение.
    Връщат един, но вземат един от Турция.
    Какви ли ще са те ?
    Явно, 2000 и кусур годишната, християнска цивилизация , в Европа ще изчезне.
    Е ще се прехвърли на североизток вероятно, така, че задава се нова емигрантска вълна, която няма да е свързана със стереотипите на сталиновото време, за разбиране, какво е за хората Сибир.
    Каквото и канадците правиха с френско говорящата и не заселена част от територията си.
  • 2 Тъпо

    0 0 Отговор
    Ако тези отстъпки не са някакъв хитър ход (в което искрено се съмнявам), за да се отложи във времето проблема, до намирането на трайно решение, тези отстъпки са най-глупавото нещо, което би могла да сътвори европейската администрация! По каква логика, близо 30 цивилизовани държави трябва да се поддават на рекета на феодална Турция? И кой олигофрен си въобразява, при положение, че турците още преди да са членове на ЕС диктуват условията, след като ги приемат (пази боже) в обединена Европа, те няма съвсем законно да командват парада? А на всички нормални хора е ясно, че от това неминуемо ще следва връщането ни векове назад! Аз не желая да членуваме в такъв безхарактерен, дискриминационен спрямо членовете си, беззъб, изпеде.астял "съюз". Бъдещето, както са казали едни мъдри хора, е на славянството, само дето още не може да ми се изясни под каква форма и дали няма да ни се наложи преди това да преминем през някакъв апокалипсис?...
  • 3 Европеец

    0 0 Отговор
    Тия не са нормални.........Какво решение е това? Връщаме един циганин вземаме друг.И кой ще плаща за тези разходки?
    А тези 6 милиарда за фесовете.....Дайте ни на нас и македонците 6 милиарда да видим дали един джагал ще мине границата.
    Вместо европа да инвестира в собствената си сигурност те ще финансират ислямиста Ердоган.
    Нали уж за демокрация се борим,този затваря журналисти избива кюрди търгува с ИДИЛ а ние ще го финансираме...
    И визи щели да им дават....сега от един милион пропищяха а знаят ли какво ще стане ако 80 милиона джагал им се изсипе в Европа.
    Уж проблеми ще решават а те създават още по големи.
    Тази изперкала баба Меркел трябва да се маха ВЕДНАГА.
Новини по държави: