8 Март, 2016 10:39 1 130 0

Хизбула обвини Израел за убийството на Омар Зайед в България

  • хизбула-
  • омар зайед-
  • израел-
  • палестина-
  • посолство

Хасан Насрала определи убития като като ключов член на групата

Лидерът на Хизбула обвини Израел за убийството на открития мъртъв в палестинското посолство в България Омар Найеф Зайед, съобщи онлайн изданието Hayom.

“МОСАД убиха Зайед, а арабският режим не си помръдна пръста“, заяви Хасан Насрала.

Зайед бе открит мъртъв в двора на палестинското посолство в София на 26-ти февруари. Той се е укривал в България, тъй като е бил издирван от израелските власти по обвинения за убийство.

Насрала определя Зайед като висш член на ливанската групировка Хизбула.

„Той имаше централна роля във военната сила на групата. Участвал е в акции срещу Израел, в това число и при отвличане на израелски войници“, заяви Насрала. Той обвини Саудитска Арабия и по-умерените арабски държави в региона, че търсят сътрудничество с Израел. Според Насрала това трябва да се промени.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА