Last news in Fakti

9 Март, 2016 15:54 1 854 12

Сръбският президент: Русия е нашият закрилник

  • томислав николич-
  • владимир путин-
  • сърбия-
  • русия-
  • закрилник

Ситуацията в света е много сложна, заяви сръбският президент

Сръбският президент: Русия е нашият закрилник - 1
Снимка: БТА/ AP

Сръбският президент Томислав Николич заяви, че Русия винаги е била закрилник на сръбския народ, съобщи b92.net.

Държавният глава направи това изявление при пристигането си в Москва, където е на двудневно посещение. Николич ще се срещне с Владимир Путин.

„Ситуацията в света е много сложна, докато позицията на Сърбия е трудна“, заяви Николич, който сподели също така, че има няколко теми, по които иска да разговаря с Путин.

„Сърбия е страдала, когато не е била на руска страна или когато Русия не е била достатъчно силна – като в момента преди Путин да дойде на власт“, каза още сръбският президент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    1 2 Отговор
    Тя беше и наш закрилник НО:от както нашите,,СКЪПИ"политици/казвам скъпи,защото ни излизат много скъпо докато са на власт/,се обърнаха както винаги са правили българските политици/виж назад в историята на България/към губещата страна,в момента е ЕС,Русия ще ни обърне гръб не,ами не заслужаваме никаква помощ докато не се оттъвем от тия наши продажници,които не зачитат дори жертвите които е дал българския народ във войните за да я има тая държава.Продават я на всеки който им поиска къстче от нея.Бог да ни е на помощ с такива предатели които не знаят какво да правят освен да крадат.

    Коментиран от #3

  • 2 onq s konq

    1 1 Отговор
    Интересно какво е решила да прави Сърбия,че да има нужда от закрила?Да става пак Югославия ли?Май им бяха малко натовските бомби,но никога не е късно да си поръчат допълнително!А как се кефеха когато Източна Европа пъшкаше под съветския гнет обградена от "Желязната завеса",докато те безпрепятствено шареха без конкуренция по западните пазари на труда от Скандинавия до Италия!Дано да осъзнаят навреме,че влезе ли Русия в къщичката им веднъж,НЯМА ИЗЛИЗАНЕ!!!
  • 3 FR V

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    "закрилата" на Съветския съюз ни стопира развитието с десетилетия!
    Като е толкова голям "закрилник" сърбите защо загубиха Косово?!
    За последните 20-25 години се върнаха с още толкова назад понеже им е много правилна политиката на тяхните югокомунисти и руски мекерета.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Кольо

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "FR V":

    Хайде направи една справка на кое място в света сме били под "закрилата" на съв. съюз и на кое сме сега и колко години на зад се върнахме ние пък сърбите не ги мисли.
  • 5 кроко

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "FR V":

    Трол, вместо да дрънкаш лъжи и празни приказки, ако имаш умствения капацитет си направи труда да сравниш Българката икономика към 89 година с някоя от западните европейски държави и ако можеш направи и съпоставяне спрямо размера и населението на двете държави.
    За комунизма много лоши неща могат да се кажат, много от които верни, но е пълна лъжа, че държавата ни е била изостанала - най малкото, ако от комунизма бяхме изостанали в развитието, за свички тези години на демокрация новините нямаше да имат заглавия от сорта на "продадоха това, приватизираха онова, фалираха това, дадоха на концесия нещо си"!

    Коментиран от #7

  • 6 стратокастър

    3 0 Отговор
    Томислав Никулич е абсолютно прав! Това е не оспорим факт!Русия е защитник на Сърбия и то винаги за сметка на България !1881 година клал Милан Обретенович /четири години преди съединението/подкрепян от Русия педявява следните претенции : 1 цялата територия на България от сръбската граница до река Искър да бъде включена към сръбската държава;
    2 сръбска окупация над останалата част от Княжеството;
    3преместване на българската столица от София в Търново;
    4 военен парад на сръбската армия в столицата на България, оглавяван от самия Милан;
    5 огромна парична компенсация.
    Следват първа Балканска ,втора Балканска ,първа и втора световна ,харизването на Македония на Сърбия и т. н. !Защо сърбите да не твърдят че Русия е техен закрилник?Съвсем естествено е България и всички ние българите да имаме собствено, национално патриотично отношение по тоя въпрос!!!

    Коментиран от #8

  • 7 стратокастър

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Като беше толкова добре в руска България в комунизма ,защо нямаше нишо в магазините ?И защо новите коли бяха най-евтини-10-12годишна "лада"струваше два пъти повече от нова?

    Коментиран от #9, #11

  • 8 ААА

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "стратокастър":

    не Русия,а Австро-Унгария подкокоросва сърбите да ни нападнат,дори им отпускат и заем за въоръжението с което да воюват срещу нас.КОГА МАКЕДОНИЯ Е БИЛА НАША МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАТА,та лошите руснаци да ни я вземат и да я дадат на сърбите. Граф Игнатиев подписва предварителният Сан-Стефански мирен договор на 200 000 кв.км. Берлинският концерт разкъсва България.Бисмарк-Господа събрали сме се не да направим българите щастливи,а да мислим за нашето собствено благополучие,не бих жертвал кръвта и на един прусак .А за да спасят руснаците нашата територия след 1945г. и да не я дадат на сърбите ,си развалиха отношенията с тях,и Сърбия избяга от соц лагера,сега ние избягахме ,а те се връщат.
  • 9 раптър

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "стратокастър":

    Да продължа ли със сравненията - сега пък направата на един зъб струва колкото една кола! И пенсионирането се вдигна с 10 години, и вече строежа на къща от наемен работник е мисия невъзможна,населението на България се стопи с 2 000 000, съпоставимо с войната в Сирия сме загубили много повече жива сила, да коментирам ли че преди 30г ходехме по два пъти на година на почивка- лятото на море , зимата на планина , и то СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИЯ българин , а карти за почивка 30-35лв за 20дни, а какво да кажем за заплатите- сега са увеличени 2-3 пъти спрямо преди 30 г , докато тока - 15-20 пъти, имахме безплатно здравеопазване , а сега освен задължителни здр вноски плащаме при всяко посещение в болница,. Не може само заради 20 000 - 30 000 платени сороспии цял народ / вярно силно редуциран от демокрацията- с 2 000 000/ да мизерства и живее като в 19 век. Нагла и безскрупулна сороспийска паплач , съсипахте България!

    Коментиран от #10, #12

  • 10 999

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "раптър":

    Не се хаби, да убедиш прост човек /макар и с очевадни факти/ е равносилно да убедиш радио точка.Простотия и свлачище нямат спирка.
  • 11 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "стратокастър":

    Конкретно по въпросът ти - защото във всяка една държава в даден момент има точноопределени производсвени мощности и в случая с комунистическият блок държавата е тази, която определя за какво да се използват тези мощности. В нашия случай тогава, нито западните прозиводители на автомобили, нито руските са имали капацитета да залеят, както го правят сега, света с автомобилите си, че даже и в България да се предлагат; нито държавата е имала интерес да се изнася капитал на запад; нито пък сме имали възможността да произвеждаме собствени автомобили - държвата е влагала усилията си в други насоки. Например само в Пловдив към 89 година е имало 15-20 обемно-ерозийни машини и то западно-германски AGIE, а в цяла Гърция са имали 5-6 такива машини.

    Друга основна причина за малкото коли е липсата на достатъчно коли втора употреба по света въобще или поне в Европа. Ако си мислиш, че сега сме богати, щото можем да си внасяме евтини трошки от Европа, то поне не си въобразявай, че ако автомобилостроенето итърговията бяха на същите нива, като от преди 40 години, сега щеше да можеш да си купиш евтин трошляк кола и да си я внесеш в България. Сравни колко чисто нови коли са се продавали на глава от населението през онези години в България и колко в Гърция - казвам Гърция, щото са били извън комунистическия блок, а след ВСВ сме горе-долу на едно ниво, та според мен може да се очаква, че развитието ни ако бяхме капитализъм, щеше да е съпоставимо с тяхното.

    Въобще, всичко е въпрос на производство - дори и за бананите ще ти обясна що примерно ги е нямало толкова - ми не е имало толкова голямо производство, та да стига до масите по цял свят. На запад може и да е имало по пазарите, ама далеч не по всички пазари и далеч не всеки е можел да си ги позволи. Пък и най-големите за тогава бананови плантации, като тези в Еквадор са били собственност на американци, които освен, че са екслоатирали работниците си, никога не биха продали нещо на комунитическия блок, освен ако не е на баснословна цена, а тогава вноса им става безсмислен. Аропо, ако отидеш примерно в Италия, купи си от сергията банани и ми кажи какво мислиш за вкуса им в сравнение с тези, дето ги предлагат тук.

    Надявам се, че ти отговорих на въпроса, ако не си разбрал нещо, питай, ако мислиш, че нещо не е така, както го казвам, оспори го.
  • 12 стратокастър

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "раптър":

    Раптор,знаеш че когато напишеш нещо що годе смислено ще ти отговоря!За сръбско българската воина на кратко мога да кажа че :Русия е против съединението на Княжество България с Източна Румелия и тя застава зад крал Милан като са били сигурни в победата на сърбите по ред причини и затова ОТЗОВАВАТ РУСКИТЕ ОФИЦЕРИ ОТ БЪЛГАРИЯ НЕПОСРЕДСТВЕНО ПРЕДИ ВОЙНАТА!Ако са били на наша страна защо ще ги отзовават! Друга много важна истина е че Англия и Франция който имат голямо влияние над Турция още от кримската война успяват да я възпрат от военни действия !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания